Arap Birliği şaşırtıyor: Serrac da Türk varlığı da meşru!

Arap Birliği, Libya'da Fayiz es-Serrac liderliğindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile ülkedeki Türk varlığının meşru olduğunu söyledi. 

DÜNYA 11.06.2020, 10:06 11.06.2020, 11:20
Arap Birliği şaşırtıyor: Serrac da Türk varlığı da meşru!

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zeki, Libya'da yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Zeki, Libya'da siyasi bir sürecin başlaması gerektiğini ifade etti. 

Zeki, Suheyrat Anlaşması gereği, Fayiz es-Serrac liderliğindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) meşru hükümet olduğunu kaydetti.

Libya'daki Türk varlığının "işgal" olarak nitelendirilmesi üzerine Zeki, Türk güçlerinin, meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile sağladığı anlaşma neticesinde Libya topraklarına girdiğini hatırlattı. 

"Suriye'deki varlığından farklı"

Zeki, Türk güçlerinin Libya'daki varlığının, Suriye'deki varlığından farklı olduğunu ifade etti. 

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı, aynı şekilde Rusya'nın Suriye'deki varlığının, Beşşar Esad rejimi ile varılan bir anlaşmanın neticesi olduğunu kaydetti.

"Barışçıl çözüm için görüşme zamanı"

Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH); Afrika Birliği,  Arap Birliği, Birleşmiş Milletler (BM) ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nezdinde de meşru olduğuna dikkat çeken Zeki, Libya krizine dair gerçekleştirilen Berlin Konferansı hakkında da konuştu. 

Zeki, söz konusu konferansta beklenen ilerlemenin sağlanamadığını, Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) askeri anlamda zafer kazandığını belirterek, tarafların barışçıl çözüm için görüşme zamanının geldiğini de ekledi.

Yorumlar (0)