CHP'den Doğu Akdeniz açıklaması: Önce "Yunan" dedi, sonra Saray...

Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyon ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Atina'nın Meis Adası'na asker indirmesine tepki gösterdi ve AB'yi uyardı: Yunanistan'ın bu oyunlarına gelmeyin!

SİYASET 01.09.2020, 08:06 01.09.2020, 16:30
CHP'den Doğu Akdeniz açıklaması: Önce "Yunan" dedi, sonra Saray...

Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime ve Yunanistan'ın Meis Adası'na asker göndermesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Meis Adası'nın silahlandırılmasının 1947 Paris Anlaşmasına açıkça aykırı olduğunun altını çizerek, gerilimin tırmandığı sürece bakıldığında Yunanistan'ın Türiye'yi bölgede yalnızlaştırmak için elinden gelen çabayı gösterdiğinin görüldüğünü söyledi.

Saray!

Gerilim konusunda Türk hükümetini de suçlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Sarayın da dış politikayı iç politika malzemesi yapması ve dış politikaya ideolojik bakması yüzünden dış politikadaki diplomasinin oyun alanı sürekli daralıyor" dedi.

"Saray, Türkiye'nin çıkarları çerçevesinde hareket etmelidir." ifadelerini kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türk Hükümeti'nin uluslararası anlaşmaların çiğnenmesine izin vermemesi gerektiğini, diğer taraftan da bölgede Yunanistan'ın Türkiye'yi yalnızlaştırma politikalarına karşı gerekli önlemleri alması gerektiğini, bölgedeki ilişkileri sağlamlaştırmaya özen göstermesi gerektiğini kaydetti.

AB'ye uyarı

Avrupa Birliği'ni uyaran CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "AB, Yunanistan'ın bu oyunlarına gelmemelidir." diyerek, Ege ve Doğu Akdeniz barış denizi olacaksa bunun etrafında bulunan tüm devletlerin devlet sorumluluğu içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, sorunların, devletlerin karşılıklı çıkarlarına ve uluslararası anlaşmalara uygun olarak çözümlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)