Çavuşoğlu: Failler derhal yakalanmalı

Almanya'da camiye yapılan ırkçı ve İslam düşmanı saldırıya tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Avrupa'da ırkçılık ve İslam düşmanlığı devam ediyor. Almanya'daki camimize yapılan çirkin saldırı bunun son örneği" dedi.

SİYASET 18.05.2020, 14:12 18.05.2020, 14:15
Çavuşoğlu: Failler derhal yakalanmalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Stuttgart şehri yakınlarında DİTİB'e (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) bağlı bir caminin kapısına domuz kafası asılarak yapılan çirkin saldırının, Avrupa'daki ırkçılık ve İslam düşmanlığının son örneği olduğunu ve faillerin derhal yakalanması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığı mesajında şunları belirtti:

"Mübarek ramazan ayı ve salgın döneminde bile Avrupa'da ırkçılık ve İslam düşmanlığı devam ediyor. Almanya'daki camimize yapılan çirkin saldırı bunun son örneği. Bu çirkin olayda kullanılan sembol aslında bu hastalıklı zihniyeti tasvir ediyor. Bu olayın failleri derhal yakalanmalı."

Olay

Almanya'nın Stuttgart şehri yakınlarındaki Vaihingen Enz beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Fatih Camisinin kapısına önceki gün saat 23.30 sıralarında kimliği belirsiz 2 kişi tarafından domuz kafası asılmıştı. Camiye yapılan saldırı güvenlik kameraları tarafından kaydedilmiş, iki kişinin olay yerinden hızla uzaklaştığı tespit edilmişti. Güvenlik kamera kayıtları Alman polisine verilmişti.

Yorumlar (0)