Burhan Kuzu koronavirüse yenik düştü!

Eski Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle vefat etti.

SİYASET 01.11.2020, 09:25
Burhan Kuzu koronavirüse yenik düştü!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Covid-19), siyaset dünyasını sarsmaya devam ediyor. 

Eski Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, bugün yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) üç dönem milletvekilliği yapan (22'inci dönem, 23'üncü dönem ve 24'üncü dönem) Burhan Kuzu'nun, iki haftadır yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hastanede tedavi altında olduğu bildirildi. 

Fatih Camii'nde bugün kılınacak namazın ardından Burhan Kuzu'nun cenazesinin toprağa verileceği öğrenildi. 

Hastaneden açıklama geldi

Konuya ilişkin açıklama Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden geldi. Söz konusu açıklamada, Burhan Kuzu'nun bir süredir yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yoğun bakım servisinde tedavi altında olduğu ifade edildi. 

Yapılan tüm müdahalelere rağmen Burhan Kuzu'nun saat 04.00'da hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, kendisine Allah'tan rahmet dilenirken, ailesine ve yakınlarına da başsağlığı dilekleri iletildi. 

Bakan Koca'dan başsağlığı

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Burhan Kuzu'nun 17 Ekim gününden beri yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle tedavi altında olduğunu duyurdu.

Bakan Koca, Burhan Kuzu'nun vefat ettiğini belirterek, kendisine Allah'tan rahmet diledi.

Burhan Kuzu'nun ailesine başsağlığı dileklerini ileten Koca, "Yeni tip koronavirüs (Covid-19) bizi yakınlarımızdan ayırmayı sürdürüyor." ifadesini kullandı. 

Burhan Kuzu kimdir?

Burhan Kuzu, 1 Ocak 1955 tarihinde Kayseri'nin Develi ilçesinde dünyaya geldi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Burhan Kuzu, akademik alanda gerçekleştirdiği çalışmalar ile "profesör" unvanını almayı başardı.

Burhan Kuzu, stajyer kaymakam olarak çalışmasının ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi ve başkan olarak görev yaptı. Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne akademik çalışmaları için giden Burhan Kuzu, birçok makale ve kitap kaleme aldı. 

Burhan Kuzu, birçok sivil toplum kuruluşuna üye olurken, bunlardan bazılarında yönetici olarak çalıştı. 2001 senesinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kurucu mensubu olarak siyasi kariyerine başlayan Burhan Kuzu, söz konusu partide Demokrasi Hakem Kurulu'nun başkanı olarak görev yaptı.

22'nci dönem, 23'üncü dönem ve 24'üncü dönemde İstanbul Milletvekili olan Burhan Kuzu, söz konusu dönemlerde Anayasa Komisyonu'nun başkanlığını da yürüttü. Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanı Fahri Başdanışmanı olarak da çalıştı. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)  Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Burhan Kuzu, evli ve iki çocuk babasıydı.

Yorumlar (0)