Bakan Soylu’dan İnce’nin adaylıktan çekilmesine yorum: ABD bu seçime müdahale ediyor

İçişleri Bakanı ve İstanbul 2’inci Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçimi öncesi yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek “ABD bu seçime müdahale ediyor” dedi.

SİYASET 12.05.2023, 12:12 Şeyda Gül
Bakan Soylu’dan İnce’nin adaylıktan çekilmesine yorum: ABD bu seçime müdahale ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK yayınında önemli değerlendirmelerde bulundu. Öncelikle Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesini değerlendiren bakan Soylu, ortaya atılan iddiaları ve gerçekleri açıkladı. Geçmiş Türkiye'de dedi tehditler, kasetler, şantajlar görüldüğünü ifade eden bakan Soylu, uluslararası ajanslar tarafından görüntülerin servis edildiğini belirtti. Bir siyasi partinin genel başkanının kaset ile başkan olduğunu söyleyen bakan Soylu, “Rahmetli Deniz Baykal'ın kaseti ile aday oldu, ben genel başkanlığa aday olmayacağım deyip döndü aday oldu” dedi.

Amerika seçime müdahale ediyor

“Amerika en başından beri bu seçime müdahale ediyor” diyen bakan Soylu, Biden’in 2016 yılında darbe ile bu işi yapamadığını ve bu sefer darbe ile değil seçimle gerçekleştireceğiz dediğini söyledi. İnce’nin önceden CHP'nin adayı olduğunu hatırlatan Soylu, inceyi çekersek ona giden oyları almış olmanın temel mantık olduğunu açıkladı. Siyasetin okumasının böyle olmadığını ifade eden bakan Soylu, “CHP'nin aldığı oyların önemli bir bölümü oraya yönelmiştir zaten” dedi.

Geçmişte bu partilere oy verenlerde ciddi bir konsolidasyonun olduğunu söyleyen Soylu, diğer oyların da protestolar, sandığa gitmeyecek ve kararsız oyları olduğunu ifade etti. AK Parti'nin bazı politikalarını beğenmeyenlerin öbür tarafa yöneldiğini vurgulayan Soylu, FETÖ'nün hala devrede olduğunu belirtti. Depo kayıtlarının devrede olduğunu söyleyen Soylu, “Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken bir adaya operasyon çekiliyor, bu operasyonu millet görüyor ve burada bir operasyon olduğu görülmektedir” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Rusya paylaşımı

“Kılıçdaroğlu 17-25'te kasetleri eline alıp bu kasetler gerçek değildi dedi” diyen Soylu, Kılıçdaroğlu'nun kendine ait koruma kalkanı oluşturduğunu söyledi. Kendisinin herhangi bir korkusunun da bulunmadığını ifade eden Soylu, “Bize ulaştırır biz de gerekli çalışmayı yapardık. 17-25'te ortaya çıkan o adımları kendisi çıkıp kumpas dedi. Bir meseleyi birkaç defa yorumlayabilen bir kişi var karşımızda ve İnce'yi de o sofraya bekliyor” ifadelerini kullandı.

ABD 10 yılda bir darbe yapıyor

Siyasetin bu kadar kirletildiği bir dönemin az yaşandığını ifade eden Soylu, her türlü meseleyi devreye soktuklarını ve İnce’nin kaydının da yurt dışındaki hesaplar üzerinden gönderilmiş olduğunu belirtti. Aradaki farkın çok büyük olacağını dile getiren, 4,5 puanlık bu farkın açılacağını ve bu çirkin üslupla FETÖ işlerini gerçekleştirenlerin dumura uğrayacağını söyledi. ABD'nin bu ülkede 10 yılda bir darbe yaptığını uçan kuşun bildiğini ifade eden Soylu, bu seçimde Muharrem İnce'nin bir saldırıya uğradığını ve saldırıda ve saldırının dışarıdan geldiğini belirterek “Kim tarafından üretildiği bellidir, faili FETÖ ve ABD” dedi.

Tüm adaylarla ilgili güvenlik tedbirleri alındı

Bu süreçte ilgili siber daireleri ile saldırılara karşı tedbirler aldıklarını belirten Soylu, kendisinin en çok saldırıya uğrayan ve hakarete maruz kalanlardan birisi olduğunu açıkladı. Önemli bir bölümü yurt dışı hesaplarından yapıldığını söyleyen Soylu, Türkiye içerisinde olanların tamamını bulduğunu ifade etti. Bazı suçların şikayete bağlı suçlar olduğunu belirten bakan Soylu, “Ben şikayet ediyorum hatta tamamına yakınını yakalattırıyorum” dedi.

Tüm adaylarla ilgili güvenlik tedbirlerinin alındığını dile getiren Soylu, Siber devriyelerle bunları sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Bakan Soylu, yurt dışından yapılanlara ise o ülkelerle ilgili sonuç elde etmenin mümkün olmadığını belirti. Bir adayın seçime mücadele edip 3 gün kala çekilmesinin derin etkiler bıraktığını belirten Soylu, bundan sonraki kararı incenin kendisini vereceğini söyledi.  Kılıçdaroğlu'nun tavşanın yakalandığı gibi yakalandığı betimlemesinde bulunan Soylu, “ABD'nin net adayı olduğu bellidir ve bütün projektörlerde onun üzerindedir” dedi.

Terörü kaynağından temizleyen en önemli hamlelerden biri olan tezkereye Kılıçdaroğlu'nun hayır oyu verdiğini hatırlatan Soylu, “ABD, PKK PYD'ye taziyeye gidiyor, bizim adamımızı öldürdünüz biz taziyeye gidiyoruz demektir” ifadelerine yer verdi.

40 yıldır Türkiye'ye kan akıttılar

Demirtaş konusunda bir daha koyu eklediğini belirten Soylu, Kılıçdaroğlu'nun bu hareketinin Avrupa'nın ve ABD'nin Türkiye'ye dayattığı Politikalar olduğunu söyledi. Demirtaş ve Apo'nun terörist olduğunu hatırlatan Soylu, bu iki ismin 40 yıldır Türkiye'ye kan akıttığını söyledi.

 Cumhur ittifakı ciddi bir şekilde kenetlendi

“Cumhurbaşkanımızın açıklaması Türkiye'de sorumlu devlet adamlığının tezahürüdür” Diyen Soylu, İnce'nin sözünün tartışma yarattığını söyledi. “Adam kazandı demişti, 50+1'i kim alırsa seçim neticelenmiş demektir” ifadelerini kullanan Soylu, bunun üzerinde başka bir şey yapılmanın yarışa inanmamak olduğunu belirtti. Cumhur ittifakının ve seçmenin ciddi şekilde kenetlenmiş durumda olduğunu ifade eden Soylu, Amerika istediği fitneyi oluşturursa oluştursun sonucun milletin elinde olduğunu söyledi.

Erdoğan kazanırsa Türkiye kazanır, ABD değil

Karşı tarafın yaptığının birbirlerinin kasetlerini çekip zamanı geldiğinde ortaya koymak olduğunu ifade eden Soylu, “Amerika'nın kirli ellerini ülkemizin üzerinden çekebilecek miyiz” diye sordu. Türkiye'nin böyle şartlarda seçime gittiğini ifade eden Soylu, dünya 5'ten büyüktür sözünü söyleyen başka bir kimse olmadığını söyledi. Erdoğan kazanırsa Türkiye'nin kazandığını ifade eden Soylu, ABD'nin kazanamayacağını belirtti.

Yorumlar (0)