Bakan Soylu ile Kılıçdaroğlu arasında ‘festival’ tartışması

Muğla’da bir festivale yasak getirilmesi sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki söz düellosu alevlendi. Kılıçdaroğlu, “Konser yasakları sürerse karşınızda milyonları bulursunuz” derken, Bakan Soylu ise, “Tehditler devlete sökmez” ifadelerini kullandı.

SİYASET 24.08.2022, 12:36 25.08.2022, 08:38
Bakan Soylu ile Kılıçdaroğlu arasında ‘festival’ tartışması

Muğla’da yapılması planlanan ‘Milyon Fest Fethiye Festivali’, Muğla Valiliği’nin almış olduğu kararla iptal edildi. ‘Zeytinli Rock Festivali’nin ardından bu organizasyonun da iptal edilmesi, tepkileri de beraberinde getirdi. Yaşanan gelişme üzerine açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu duruma sessiz kalmayacaklarını vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Valileri bir kez daha uyarıyorum. Kafanıza göre gençlerin eğlencesini nasıl yasaklıyorsunuz? Hepimizin bu duruma boyun eğeceğini mi sanıyorsunuz? Yok öyle yağma. Konser yasakları devam ederse karşınızda milyonları bulursunuz. Şakşakçılık yapmayın, bu milletin valisi olun” dedi. 

“Tehditler devlete sökmez”

Kılıçdaroğlu’nun sert eleştirilerine sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  “Kılıçdaroğlu yine valilere tehditler savurmuş. Çok korkmuşlar! Festival kisvesi altında hiçbir gayrikanuni etkinliğe devletimiz izin vermeyecektir. Tehditler devlete sökmez. Bu ülkenin valilerini Ekrem İmamoğlu ile karıştırdın herhalde” ifadelerini kullandı. 



Yorumlar (0)