Meral Akşener adaylığını koyacak mı?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylar yavaş yavaş netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce ve Cem Uzan, açıklanan adaylar arasında bulunuyor. Peki Millet İttifakı'nın adayı kim olacak? Meral Akşener adaylığını koyacak mı? İşte kulislerden yansıyan iddialar...

SİYASET 24.08.2022, 12:52 24.08.2022, 17:53 Hakan Öksüz
Meral Akşener adaylığını koyacak mı?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 2023 yılına şimdiden hazırlık yapan siyasi partiler, adaylarını belirlemeye başladı. Seçim barajına takılmak istemeyen partiler, bu nedenle ittifaklara katılıyor. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Sonbahar aylarında resmi seçim gezilerinin başlaması bekleniyor.

Adaylar netleşiyor!

2018'de CHP'den aday olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 2023 seçimlerinde de aday olduğunu açıkladı. Genç Parti Kurucu Başkanı Cem Uzan, adaylardan bir diğeri oldu. Millet İttifakı'nın adayı ise henüz netleşmedi. İttifakın adayının, altılı masanın üyeleri olan Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu veya Ali Babacan'dan biri olacağı konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu ya da Mansur Yavaş olabilir!

CHP'li vekiller, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istediklerini açık şekilde beyan etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylıkla ilgili olumsuz bir açıklama yapmaması dikkat çekti. Yapılan anketler, muhaliflerin büyük çoğunluğunun aday olarak görmek istediği ismin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu gösteriyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın iddialarını reddeden Mansur Yavaş ise seçimlerde aday olmayacağını söylemişti.

Meral Akşener ne diyor?

Millet İttifakı'nın adayının kim olacağıyla ilgili belirsizlikler sürerken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in isminin de kulislerde geçtiği belirtildi. Daha önce yaptığı açıklamalarda "Ben başbakan olacağım, cumhurbaşkanı değil." diyen Akşener'in ise adaylığı düşünmediği öne sürülüyor. Partili kaynaklardan edinilen bilgiye göre yakın çevresine konuyla ilgili açıklama yapan Akşener, "Adaylığımı koymayacağım." dedi. 

Yorumlar (0)