Bakan Özer’den ‘bıyık’ eleştirisine yanıt: Yazıklar olsun sana

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ‘bıyık bırakma’ tartışması yaşandı. HDP Milletvekili Garo Paylan’ın, “Bu yıl etrafınızdaki herkes gibi bıyık bırakmışsınız” sözlerine tepki gösteren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yazıklar olsun sana. Vücudumdaki tasarruflar seni ilgilendirmez” dedi. 

SİYASET 04.11.2022, 09:40 05.11.2022, 08:13
Bakan Özer’den ‘bıyık’ eleştirisine yanıt: Yazıklar olsun sana

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve üniversitelerin 2023 yılı bütçe tekliflerinin görüşülmesine başlandı. Oturum kapsamında bir sunum yapan Bakan Özer’in ardından bakanlık temsilcileri ve milletvekilleri de görüşlerini paylaştı. 

“Bu konu hakkında açıklama yapmak bile züldür”

Bu kapsamda bir konuşma yapan HDP’li Paylan, Milli Eğitim Bakanı Özer’e dönerek, “Geçen sene bıyıksızdınız. Bu yıl etrafınızdaki herkes gibi bıyık bırakmışsınız” dedi. Bu sözler sonrası Paylan’a yanıt veren Bakan Özer, “Yazıklar olsun sana. Vücudumdaki tasarruflar seni ilgilendirmez. Bu konu hakkında açıklama yapmak bile züldür. Siz baştan aşağı hayal kırıklığısınız. Size sadece gülüyorum. Sizin yaptığınız her şey özgürlük, bizim yaptıklarımız ise biat ilişkisi, öyle mi?” ifadelerini kullandı. 





Yorumlar (0)