Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: Önce aday ol sonra konuş

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu davul sende, tokmak başkasında. Önce aday ol sonra konuş” dedi. 

SİYASET 01.11.2022, 12:10 02.11.2022, 08:15
Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: Önce aday ol sonra konuş

Konuşmasında 2023 seçimlerinin önemine vurgu yapan MHP lideri Bahçeli, “Dengeli ve dirayetli siyasetimizle, 2023’ün yol haritasını çiziyoruz. İnançlı mücadelemizde hiçbir şeyi ihmal etmiyoruz” dedi. Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

“2023 seçimlerinde zaferden başka ikinci bir seçenek tanımıyoruz”

“2023 seçimlerinde zaferden başka ikinci bir seçenek tanımıyoruz. 85 milyon vatandaşımızın tamamına elimizi uzatıyoruz. Ayrım yapmadan her insanımıza yüreğimizi açıyoruz. Gönül vermedikçe gönül bulamayacağımızın bilincindeyiz. Biz bu milletin evlatlarına gönlümüzü verdik, Türkiye’ye ömrümüzü adadık. Ülkemizin her bir noktasında vatandaşlarımızla buluşuyoruz, dertleşiyoruz. 2023’e adım adım ilerlerken, Anadolu’yu karış karış geziyoruz ve herkesle kucaklaşıyoruz. Köylerimizde düzenlediğimiz sohbet toplantılarıyla, ‘milletin efendilerinin’ ayağına gittik. 8 Ekim’den bu yana toplam 451 köy ziyaret edildi. 4-6 Kasım tarihleri arasında 81 köyümüzü daha ziyaret edeceğiz.”

“20’nci yüzyıl ülkemiz için sarsıcı olaylara sahne olmuştur”

“Milletimiz adına 20’inci yüzyılın ilk çeyreğinde asırlık gelişmeler yaşanmıştır. Sonu gelmeyen saldırılar, savaşlar, kapanmayan yaralar, aralıksız devam eden oyunlar, kaybedilen topraklar, tarihimizin acı gerçekleri olarak hala hafızalardadır. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlar gökten zembille inmemişlerdir. Hepsi Osmanlı İmparatorluğu’nun hüküm sürdüğü dönemde dünyaya geldiler. Osmanlı İmparatorluğu’nun birer fertleriydiler. 20’nci yüzyıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz için de sarsıcı olaylara sahne olmuştur. Bunun yanı sıra 20’nci yüzyıl aynı zamanda Türkiye’nin derlenme ve toparlanma yüzyılıdır.”

‘Türkiye Yüzyılı’ mesajı

“1946-2017 yıllarını kapsayan çok partili parlamenter sistem, cumhuriyetin ikinci evresidir. Cumhuriyetimizin üçüncü evresi ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. 2017’den geleceğe açılan bu sistem, ileride de böyle anılacaktır. ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu, devlet ve toplum hayatımıza yeni bir nefes, yeni bir hedef, yeni bir ivme kazandırmıştır. ‘Türkiye Yüzyılı’ çağrısı, kızıl elma seferberliği çağrısında tedarik sahasına geçiştir. Milletimizin hizmet aşkı, bu vizyonu zirveye taşıyacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın, ‘Gelin Türkiye Yüzyılı’nı beraber inşa edelim’ çağrısına icabet ediyoruz. Türkiye Yüzyılı çerçevesinde açıklanan 17 başlığı destekliyoruz. Türk milleti özlenendir, beklenendir. Dünyadan Türk’ü çıkarırsanız, geriye bir şey kalmaz. Cumhuriyetin birinci yüzyılında maalesef bu treni kaçırdık. İkinci yüzyılda ise treni yapanlar bizler olacağız.”

“Bunların aklını toplasanız incir kabuğu dolmaz”
 
“Birileri hala cumhurbaşkanı arayışına devam ederken, Cumhur İttifakı vizyonu ve projeleriyle milletimizin karşısına çıkmaktadır. Bunların ömrü, dedikodu yaparak heder olmakla geçmiştir. Bunların aklını toplasınız incir kabuğu dolmaz. Zillet, millete galip gelemeyecektir. Zillet, tutuşturulan bu meşaleyi söndüremeyecektir. Türkiye Yüzyılı çağrısı devletimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun.”



Muhalefete eleştiri

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne, ‘tek adam hükümeti’ ve ‘şahsım hükümeti’ diyenler, aldıkları talimata göre tavır sergileyen devşirilmiş kişilerdir. Ülkemiz, her geçen süreçte daha da güçlenerek yoluna devam ediyor. Çağ, Türkiye’nin çağı. Devletimiz, milletimizle beraber el ele bu yolu yürümektedir. Tehdit nereden gelirse gelsin, milletimiz tek yürek olarak hepsini bertaraf edecektir. Gelişmeyi festen şapkaya geçişte görenlerin, milletimize anlatacağı bir şey yoktur. Beşeriyet sahnesinin ışıkları, Türk milletini aydınlatmaktadır. Bu yüzyılda zillete yer yoktur. Zillet demek, tarihin gerisine düşmek demektir. Zillet demek, çökmüş diz, eğilmiş baş demektir. Bizim böylesi köhne ve karanlık zihniyete tahammülümüz yoktur. ABD’deki bir benzinlikte şaibeli isimlerle hamburger yiyenlere karnımız toktur.”

Mersin Belediye Başkanı’na tepki

“CHP'li Mersin Belediye Başkanı'nın laflarına bakın. 'Vizyona bakın, gözlerim yaşardı. Tank, tok, İHA, SİHA, vur-öldür. Cumhuriyet bunun için kurulmadı' diyor. Teröristler yurt içinde, sınır ötesinde öldürüldükçe çılgına dönüyorlar. Sizi çıldırtmaya devam edeceğiz. Hasbelkader seçildi ama hasbelkader Akdeniz'e dökülmeyeceksin. Tankımızdan topumuzdan rahatsız olanlar onursuzlardır. Onlara merhamet yoktur.”

Kılıçdaroğlu’na seslendi

“Sayın Kılıçdaroğlu davul sende, tokmak başkasında. Önce aday ol sonra konuş. İhanete, terörizme, rezalete, melanete ‘barış' diyenler, barışın en büyük düşmanıdır. Bu kişilerin adalet, barış, özgürlük ve demokrasi çıkışları bombalı tuzaktır. TSK'ya iftira atıldığını haykıran gerçek sanatçımız Burak Haktanır'ın cesareti alkışlanacak düzeydedir."

Yorumlar (0)