Ülke genelinde tatbikat yapılacak! Bakan Soylu’dan ‘radyo ve televizyon’ uyarısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 12 Kasım Cumartesi günü saat 18.57 itibariyle tatbikat yapılacağını açıklayarak, “Radyolar ve televizyonlar tatbikat anonsu geçecek” bilgisini paylaştı. 

GÜNDEM 01.11.2022, 12:32 02.11.2022, 08:15
Ülke genelinde tatbikat yapılacak! Bakan Soylu’dan ‘radyo ve televizyon’ uyarısı

Ankara’da, İletişim Başkanlığı ve AFAD tarafından ortaklaşa düzenlenen “Afet İletişim Çalıştayı”nda açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 12 Kasım'da Türkiye genelinde tatbikat yapılacağını duyurdu. 12 Kasım Cumartesi günü saat 18.57’de yapılacak tatbikat kapsamında radyolar ve televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Bunun yanı sıra kurulan sistem vasıtasıyla tüm Türkiye’ye eş zamanlı olarak uyarı mesajı gönderilecek. 

“Saat 18.57’de tüm Türkiye olarak tatbikat yapacağız”

Düzce depreminin 23’üncü yıl dönümü sebebiyle böyle bir tatbikat gerçekleştirileceğini belirten Bakan Soylu, "12 Kasım'da, saat 18.57’de tüm Türkiye olarak tatbikat yapacağız. Radyolar ve televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Bunun yanı sıra şehirlerimizde otomatik olarak da anons yapılacak. Kurulan sistem vasıtasıyla tüm vatandaşlarımıza aynı anda tatbikat mesaj gönderilecek" bilgisini paylaştı. 

Yorumlar (0)