Bahçeli'den 'İmamoğlu' çıkışı

Devlet Bahçeli, Ekrem İmamoğlu'na verilen mahkumiyet kararına ilişkin, "Hiç kimse mahkeme önünde imtiyaz ve ayrıcalık sahibi değildir. İBB Başkanı ayrıcalıklı, ulaşılamaz, dokunulamaz bir kişi değildir." dedi.

SİYASET 15.12.2022, 19:25
Bahçeli'den 'İmamoğlu' çıkışı

MHP lideri Bahçeli, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, İstanbul Anadolu 7'inci Asliye Ceza Mahkemesinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu hakkında dün (14 Aralık) verdiği kararın siyasi ortamı yalnızca hareketlendirmekle kalmadığını kaydederek, "Karar, saçma sapan birçok tartışmayı da körüklemiş, fırsatçılar için gün doğmuştur." yorumunda bulundu.



"İBB Başkanı ayrıcalıklı değildir"

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu karar kesin değildir, istinaf yolu açıktır. Bu açık gerçek ortada olmasına rağmen darbe iddialarından söz etmek, felaket naraları atmak, bir kaşık suda fırtına koparmak sahtekarlıktır. Ülkemizde adaletin evrensel ilkeleri havi, hukukun üstünlüğü hakimdir. Hiç kimse mahkeme önünde imtiyaz ve ayrıcalık sahibi değildir. Bir mahkeme kararını onaylamamak başka, hakaret etmek ise başkadır. Beğenilmese bile yargı kararına herkes saygı duymalıdır. 

İBB Başkanı ayrıcalıklı, ulaşılamaz, dokunulamaz bir kişi değildir. Hakkında verilen ve nihai olmayan bir mahkeme hükmünü fütursuz bir şekilde siyasileştirerek toplumsal alanda yığınak durumuna dönüştürmek hukuk ve adalet ilkelerine büyük bir saldırıdır. Her şeyden önce 14 Aralık 2022'de İBB Başkanı ile ilgili davanın görüleceği herkes tarafından bilinmektedir. Şapkadan tavşan çıkmış gibi bir durum değildir. 



"Bu operasyonun hedefi Kılıçdaroğlu'dur"

Senaryosu evvelden yazılmış olan bir film Saraçhane'de gösteriye girmişti. Bu bir operasyondur. Bu operasyonun hedefi CHP Genel Başkanı'dır. Onun adaylığına şaşı ve soğuk bakanların Saraçhane'de birbirlerine can havliyle sarılması, İYİ Parti Genel Başkanı'yla İBB Başkanı'nın sevinç içerisinde kucaklaşmaları, 'Bu şarkı burada bitmez...' nakaratları tam anlamıyla bir düzenbazlıktır. 

Karar açıklandığında CHP Genel Başkanı Almanya'daydı. Kural dışı hamlelerle onu devre dışına alma gayretleri gözden kaçmayacak kurnazlık ve kumpastır. Altılı masada CHP Genel Başkanı'na yönelik bilenmiş ve birikmiş itirazlar Saraçhane'de İYİ Parti Genel Başkanı ve İBB Başkanı aracılığıyla sahneye çıkmıştır. 2022'de sekiz kez toplanmalarına karşın cumhurbaşkanı adaylarını belirleyemeyen 6+1 formatlı masa artık ertelenemez ve geri dönülemez bir karar aşamasındadır. 



"Adaylarını artık ilan etmeliler"

Dün akşamdan beri hükümeti töhmet altında bırakmak, yargıyı suçlamak ise haksızlıktır ve doğru değildir. Altılı masaya gönül veren veyahut Saraçhane'de bir araya gelen insanlarımızın beklentisi ise adayın ilan edilmesidir. Sekiz toplantıda herhangi bir netice alamayan siyasi partilerin, fiilen erkene alınmış olan dokuzuncu toplantıda cumhurbaşkanı adaylarını açıklamaları demokratik ve acil bir gereksinimdir. Halkımız artık istismar kampanyasının sona erdirilmesini, orta oyununun bitirilmesini, hukuk ve demokrasi istismarlarına bir kilit vurulmasını istemektedir. Zillet ittifakı bu sorumluluktan kaçamayacaktır. Bu iş bugün neticelenmelidir. 

İBB Başkanı'nın durumu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmiş yıllarda maruz kaldığı hukuksuzluk arasında benzerlik oluşturmaya, ilişki kurmaya çalışmak akıl tutulmasıdır, ileri seviyede bir tuhaflık ve tutukluktur. Altılı masa cumhurbaşkanı adayını netleştirmelidir. Aksi durumda milli irade sahte demokratlara, siyaset kalpazanlarına, yargı kararından siyasi netice çıkarmak adına Saraçhane'de nöbet tutan parti genel başkanlarına bunun hesabını soracaktır."

Yorumlar (0)