İmamoğlu: Adalet bir gün herkese lazım olacak

Ekrem İmamoğlu, YSK mensuplarına hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 sene 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına dair, "Siyasi rakiplerimiz, menfaat ve güç odakları, seçimde karşımızda duramayacaklarını, yolumuzu kesemeyeceklerini iyice anlamış olmalılar ki bu yolu seçtiler. Bu yol doğru bir yol değildir. Çünkü adalet bir gün herkese lazım olacak." ifadelerini kullandı.

SİYASET 14.12.2022, 22:15
İmamoğlu: Adalet bir gün herkese lazım olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'na, Anadolu 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, YSK (Yüksek Seçim Kurulu) mensuplarına hakaret ettiği gerekçesiyle mahkumiyet kararının verilmesinin akabinde İYİ Parti ve CHP mensupları, Saraçhane'deki belediye binası önünde bir araya geldi.



İmamoğlu: Netice alamayacaklar


Otobüsün üzerinden halka seslenen İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Bu kent 16 milyonun kenti. Hangi çılgın, millete, size ait herhangi bir sürecin önüne set çekebilmiş, hangi çılgın zincir vurabilmiş, hiçbiri vuramaz. Bu akşam biriz ve birlikteyiz. Yarın çoğalacağız ve çok daha fazla bir arada, beraber olacağız. Biz hayatımızda, aklımızın ucuna gelmeyen şeyleri yaşıyoruz. Yarın altılı masanın genel başkanlarıyla birlikte yine burada olacağız. Yarın sizleri buraya davet edeceğiz. Hep beraber dertleşeceğiz.   

Bu dava, ülkemizde adaletin kalmadığını gösteriyor. Bu dava, ülkemize demokrasi ve adalet gibi en yüce değerleri getirmek istemeyenlerin yönettiği bir dava. Bu bir hukuk davası değil, bozuk düzenin davası. Demokrasiye ve hukuka karşı asla mücadele edilemez. 

6 Mayıs 2019'da seçimi iptal ettiler. Misliyle tokat attığınız fakat bir türlü doyamadılar. Bugünkü davada ortaya koydukları irade, verdikleri ceza çirkin bir neticedir. Görüyoruz ki yargı bağımsız değil. Böylelikle yargının işleyişine adaletin değil siyasetin egemen olduğu bir defa daha ortaya çıkmıştır. Siyasi rakiplerimiz, menfaat ve güç odakları, seçimde karşımızda duramayacaklarını, yolumuzu kesemeyeceklerini iyice anlamış olmalılar ki bu yolu seçtiler. Bu yol doğru bir yol değildir. Çünkü adalet bir gün herkese lazım olacak. 

'Millet, millet...' diye yola çıkanlar bugün 'Millet biziz.' diyor, 'Devlet biziz.' diyor fakat netice alamayacaklar. Bu sabah uyandığımda umudum bir ise şu anda bin. Bugün vatandaşın canı yanmış, çok sayıda insan burada."



Akşener: Kahrolsun istibdat, yaşasın özgürlük

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise şunları kaydetti:

"Burada seneler önce okuduğu bir şiir sebebiyle mahkum olan bir büyükşehir belediye başkanı vardı. O gün buradan seslenip, 'Bu şarkı burada bitmez.' demişti. O şarkı orada bitmedi, bugün de bu şarkı burada bitmeyecek. Bugün iktidarda, yarından korkan bir irade var. İnsanlar korktuğu zaman haksızlık yaparlar, zulüm ederler, ceza verirler. Ekrem kardeşimiz için verilen kararın arkasında da bir korku var. Size, millet iradesine, demokrasiye duyulan bir korku var. Biz korkmuyoruz. 'Kahrolsun istibdat, yaşasın özgürlük...' diyoruz. 

Bu kararı verenler siyah cübbelerini haksızlığa kılıf etti. Verdikleri kararın başında 'Türk milleti adına...' diyecekler. Ey Türk milleti, siz ne yapacaksınız? Sandıkta gereğini yapacaksınız. 'Haydi bakalım, sizi gönderiyoruz. Korkunun ecele yararı yoktur.' diyeceksiniz. 

Ekrem kardeşime bir tiyatro sonucunda ceza verildi. Dün benzer bir cezayı halk nasıl yırttıysa bugün de demokrasiyle, sandıkla yırtacak."

Yorumlar (0)