AK Parti'den 'İmamoğlu' açıklaması

Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararına ilişkin konuşan Yılmaz Tunç, "Temyiz ve istinaf yolu açık olan bir kararın ardından fırtına kopararak mağduriyet algısı yaratmanın hiç kimseye yararı yoktur." dedi.

SİYASET 14.12.2022, 20:15 15.12.2022, 16:53
AK Parti'den 'İmamoğlu' açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, YSK (Yüksek Seçim Kurulu) mensuplarına hakaret ettiği gerekçesiyle Anadolu 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen mahkumiyet kararına dair, "Temyiz ve istinaf yolu açık olan bir kararın ardından fırtına kopararak mağduriyet algısı yaratmanın hiç kimseye yararı yoktur." dedi. 



"Fırtına koparacak bir şey yok"

Tunç, gerçekleştirdiği yaptığı yazılı açıklamada, Başkan İmamoğlu'nun YSK mensuplarına 'ahmak' diyerek hakaret suçu işlediği gerekçesiyle verilen mahkumiyet kararının, ilk derece mahkemesinin nihai olmayan kararı olduğunu kaydetti.

Temyiz ve istinaf yolu açık olan bir kararın ardından fırtına kopararak mağduriyet algısı yaratmanın hiç kimseye yararı olmadığının altını çizen Tunç, şu ifadelere yer verdi:

"Bahse konu kararın, iktidarın talimatının ardından verildiği iddiası karalama siyasetinden başka bir şey değildir. Yargı kararları tabii ki eleştirilebilir fakat bu kararları öne sürerek karalama siyaseti yapmak doğru değildir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, tarafsız ve bağımsız yargıya müdahale mevzubahis olamaz."

Yorumlar (0)