Bozdağ: Hiç kimse mahkemelere talimat veremez

Bekir Bozdağ, Ekrem İmamoğlu'na verilen mahkumiyet kararına karşı temyiz ve istinaf yolunun açık olduğunu kaydederek, "Hiçbir kişi, merci veyahut makam, yargı yetkisinin kullanılmasında hakimlere ve mahkemelere talimat ve emir veremez." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 14.12.2022, 23:26 15.12.2022, 09:25
Bozdağ: Hiç kimse mahkemelere talimat veremez

Adalet Bakanı Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'na, YSK (Yüksek Seçim Kurulu) mensuplarına hakaret ettiği gerekçesiyle Anadolu 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen mahkumiyet kararına karşı temyiz ve istinaf yolunun açık olduğunu kaydederek, "Yargılama süreci sürmektedir." dedi.



"Burası bir hukuk devleti"

Ülkemizin bir hukuk devleti olduğunun altını çizen Bozdağ, "Yargı yetkisi, milletimiz adına tarafsız ve bağımsız mahkemelerce kullanılır. Hiçbir kişi, merci, makam veyahut organ, yargı yetkisinin kullanılmasında hakimlere ve mahkemelere talimat ve emir veremez, genelge iletemez, telkin ve tavsiyede ulunamaz." şeklinde konuştu.



"Yargılama devam ediyor"

Hakimlerin bağımsız olarak görev yaptıklarını, hukuka, kanuna ve Anayasa'ya uygun bir şekilde hüküm verdiklerini dile getiren Bozdağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İstanbul Anadolu 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar nihai, kesinleşmiş bir karar değildir. Bahse konu karara karşı temyiz ve istinaf yolu açıktır. İlk derece mahkemelerinin vardığı kararlar, hukukumuz tarafından öngörülen yargı mercii tarafından da denetim altındadır. Bu karar da Yargıtay ve istinaf denetimine açıktır. Yargılama süreci sürmektedir."

Yorumlar (0)