Bahçeli'den erken seçim yorumu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında EYT'nin ne zaman yasalaşacağından erken seçim iddialarına kadar birçok konuyu ele aldı. "Erken seçim" iddialarıyla ilgili görüşünü açıklayan MHP lideri, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu kıyasıya eleştirdi. Bahçeli, "Adaysan çık açıkla, değilsen adayınız kimse ondan bahset." diye konuştu.

SİYASET 03.01.2023, 12:30 03.01.2023, 12:37 Hakan Öksüz
Bahçeli'den erken seçim yorumu

Partisinin haftalık grup toplantısında kürsüye çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin önemli mesajlar verdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına girildiğini hatırlatan Bahçeli, "Devletimiz, ilhamını ecdadından almıştır. Kuruluş ilkelerini belirleyen liderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Milli Mücadele, bir kahramanlar kuşağıdır." dedi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi

Başkent Ankara'da silahlı saldırıya uğrayarak öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş ile ilgili de konuşan Bahçeli, "Sabrımız, yanlış şekilde yorumlanmasın. Suskunluğumuzdan cesaret alanlar, buna kalkışmasın. Elbette pusu kurarak önümüzü kesmek isteyenler olacaktır. MHP'nin siyasi onuruna musallat olan kepazeleri affetmeyeceğiz." vurgusunu yaptı.

"EYT ne zaman yasalaşacak?" sorusunu yanıtladı

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine değinen MHP lideri, uygulamanın yasalaşma tarihi hakkında yorumda bulundu. Cumhur İttifakı olarak konuya ilişkin TBMM'de na yapılması gerekirse yapılacağını kaydeden Bahçeli, "EYT problemini gündemden tamamen çıkarmış olacağız. Asgari ücrete geçen yılın ocak ayına kıyasla neredeyse yüz 100 zam yapıldı ve 8 bin 500 liraya çıkartıldı. Sosyal konut desteği de cabası. Bunun gibi gelişmeler, 2023'e dair umut doğuruyor." ifadelerini kullandı.

"Zamanında da yapılsa erkene de alınsa biz varız"

Cumhurbaşkanlığı seçimi tarihinin öne çekilmesiyle ilgili iddiaların olduğuna işaret eden Devlet Bahçeli, "Zamanında da yapılsa erkene de alınsa biz hazırız. İki seçeneğe de varız. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında önemli bir seçim yapacağız. Hem cumhurbaşkanı hem de TBMM belirlenecek. Altılı masa, önce nisanda yapılacak seçime 'tamam' diyor, sonra vazgeçiyor. Ya uzaktan adamlar ya da adamlıktan uzaklar. Kendi aralarında bile uzlaşamıyorlar. Cumhurbaşkanı adayını açıklamayarak kaçak dövüşüyorlar." şeklinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu'na çıkıştı: "Adaysan çık açıkla"

CHP lideri kemal Kılıçdaroğlu'na, "Adaysan çık açıkla, değilsen adayınız kimse ondan bahset." diyerek tepki gösteren Bahçeli, "Adayın kim olacağına dair tartışmalar, altılı masada depreme neden oluyor. CHP lideri, ergenler gibi 'loading' mesajı veriyor. Zillet ittifakının amacı, artık kapanmış olan 'koalisyonlar dönemi' defterini yeniden açmaktır. Koalisyon dönemi sona erdi. Türkiye'nin küresel bir güç olması, Kılıçdaroğlu'nu rahatsız ediyor." dedi.

Yorumlar (0)