Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyona ilişkin değerlendirme

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 2022 yılı kasım ayından başlayarak enflasyonda belirgin bir düşüş trendine girildiğini ve geçtiğimiz senenin OVP hedefinin altında bir noktada kapatıldığını kaydetti.

EKONOMİ 03.01.2023, 12:06
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyona ilişkin değerlendirme

Nebati, sosyal medya hesabı üzerinden 2022 yılı Aralık ayına ilişkin enflasyon verilerine ilişkin değerlendirme yaptı.

Aralık 2022'de aylık bazda tüketici fiyatlarında enflasyonun %1,18 olduğunu ve senelik bazda ise 20,12 puanlık düşüş görerek %64,27'ye gerilediğini kaydeden Nebati, "Kasım ayı itibarıyla enflasyonda belirgin bir düşüş trendini yakaladık ve 2022 senesini OVP hedefimizin altında bir noktada kapatıyoruz. Aynı dönem içinde yut-içi üretici fiyat endeksinin de aylık bazda yüzde eksi 0,24 oranında gerçekleştiğini ve senelik olarak Yİ-ÜFE'nin 38,30 puan azalış göstererek %97,72'ye gerilediğini görüyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye Ekonomi Modeli ile 2022 yılı başarılı bir şekilde geride kaldı

Nebati, bütün dünyada zorlu koşullara sahne olan 2022 senesini, istihdam, yatırım, üretim ve ihracatı önceleyen TEM yani Türkiye Ekonomi Modeli sayesinde başarılı bir şekilde geride bıraktıklarına söyleyerek, şunları söyledi:

"Fiyat artışlarına dair almış olduğumuz önlemlerle ücretler konusunda yapılmış olan iyileştirmelerde vatandaşlarımızın alım güçlerini korumuş olduk. TEM ile enflasyona karşı uygulamış olduğumuz politikaların birikimli etkilerini gelecek aylarda bütün vatandaşlarımız daha da net bir şekilde hissedecekler. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde ülkemizi 'Türkiye Yüzyılı'na hazırlarken enflasyona karşı sürdürmüş olduğumuz amansız mücadelemizde, küçülmeye ve işsizliğe yol açmayan politikaları uygulamayı sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)