Babacan'dan enflasyon değerlendirmesi

Ali Babacan, TÜİK’in bildirdiği enflasyon verilerine dair açıklamalarda bulundu.

SİYASET 03.11.2021, 21:07 06.11.2021, 09:37
Babacan'dan enflasyon değerlendirmesi

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, gerçekleştirdiği açıklamada, TÜİK’in duyurduğu son enflasyon verilerini yorumladı. Babacan, “TÜİK rakamlarına göre enflasyon yıllık bazda yüzde 20'ye dayandı. Üretici enflasyonu ise yüzde 46'yı geçti. Bağımsız kuruluşlar tüketici enflasyonunu yüzde 50 dolaylarında açıklıyor. Makyajlanmış rakamlar bile çok yüksek." dedi.


"Survivor setine döndü"

“Koskoca Türkiye, Survivor setine dönüştü. 3 kuruş parayla yaşamda kalmayan çalışanlarla dolu bir ülke oldu. Ekonomiyi mahvettiler." diyen Babacan, şöyle devam etti: 

"2002 seçimlerinin üzerinden 19 sene geçti. Üretici enflasyonu o döneme göre yüzde 13 daha yüksek. Üretici enflasyonu dönüp dolaşıp tüketici enflasyonuna yansıyor. Bugün açıklanan rakamlar yüksek enflasyonla birlikte fiyatların daha da artacağını ortaya koyuyor. 

Partili Cumhurbaşkanı ile akraba bakan, Haziran 2018'de ülkenin başına geçti. Dört ay sonra tüketici enflasyonu yüzde 25'i aştı. Ne diyor Erdoğan? 'Faiz neden, enflasyon netice.' Son iki ayda ne oldu? Faizler 3 puan düştü. Hazine'nin borçlanma faizi ise yüzde 3 arttı. Dolar kuru 9,70'i geçti. Dolar kuru bir süre sonra ÜFE ve TÜFE'ye yansıyacak. Bu ülkede kur artarsa enflasyon da artar. Fiyatlar tüm dünyada artıyor fakat ülkemizde kurun de ayrıca bir etkisi var.

"Ülkede güven ortamı yok"

İktidar, döviz kurunda kontrolü kaybetmiştir. Sayın Erdoğan'a seslenmek istiyorum. O yanlış tezle Türkiye'nin ekonomisini mahvediyorsunuz. Kendisine bu işlerin nasıl düzeltileceğini söyleyeceğim. Enflasyon hukukla düşer, özgürlüklerle düşer, şeffaflıkla düşer, demokrasiyle düşer, bilimle düşer. Güven olmayan bir ortamda yatırım da olmaz. Üretim durur, ihracat durur. 

"Ülkeyi zenginleştireceğiz"

Kısa süre içerisinde hukuk ayağa kaldırılmak durumundadır. İlk seçimde bu tek kişilik yönetim anlayışı son bulacak. Ekonomiyi zenginleştireceğiz. Ülkeyi bu durumdan kurtaracak olan biziz. Bu ülkeyi zenginleştirmek için hazırız."

Yorumlar (0)