Aralarının bozuk olduğu söyleniyordu: Kılıçdaroğlu ile Akşener buluşacak

Aralarının bozuk olduğu iddia edilen İYİ Parti lideri Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bugün Ankara'da bir araya geleceği öğrenildi. İşte görüşmeye ilişkin detaylar...

SİYASET 27.12.2021, 11:39 27.12.2022, 22:43 Hakan Öksüz
Aralarının bozuk olduğu söyleniyordu: Kılıçdaroğlu ile Akşener buluşacak

Altılı masanın en güçlü iki üyesi olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir süredir soğuk rüzgarların estiği konuşuluyordu. Kılıçdaroğlu'nun adaylık iddiası üzerine iki liderin arasının açıldığı öne sürülüyordu. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkeme kararının ardından Saraçhane'de düzenlenen ilk mitingde Akşener'in sahneye çıkarak konuşma yapması, bu soğukluğa kanıt olarak gösterilmişti. 

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu ile Akşener, bugün Ankara'da buluşacak. Millet İttifakı liderinin, bugün yapacakları sürpriz görüşmeyle "tartışma" iddialarına yanıt vereceği kaydedildi. 

Saraçhane mitingi öncesi "telefonla arama" polemiği

İki lider arasındaki son gerilim, Saraçhane mitingindeki "arama" polemiği oldu. Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine Saraçhane mitingi öncesinde Akşener'in kendisini aramadığını belirtilmişti. Akşener ise bu iddiayı, "Aradım fakat ulaşamadım. Bütün liderleri tek tek aradım. Arama nedenim izin almak değildi. Zaten böyle bir şeye ihtiyacım da yok. Bununla ilgili imada bulunanı çarparım." şeklinde yanıtlamıştı.

Kılıçdaroğlu: "Kavgalı değiliz"

İYİ Parti lideri Meral Akşener ile arasının bozulduğuna ilişkin iddialara dün cevap veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Böyle bir şey söz konusu değil. Neden ayrılalım? Kavga etmedik ki?" demişti.

Yorumlar (0)