Akşener’den Pınar Gültekin davasındaki kararlara sert tepki! “Yuh olsun”

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajlar verdi. Pınar Gültekin davasında alınan kararların Türk yargısı için büyük bir utanç kaynağı olduğunu vurgulayan Akşener, “Hepinize yuh olsun” dedi. 

SİYASET 22.06.2022, 12:16 22.06.2022, 13:50
Akşener’den Pınar Gültekin davasındaki kararlara sert tepki! “Yuh olsun”

Sözlerine Pınar Gültekin davasında açıklanan mahkeme kararlarına tepki göstererek başlayan Akşener, “AK Parti hükümetleri sayesinde bugün ne yazık ki her geçen gün biraz daha derinleşen krizlerle boğuşuyoruz. Ülkemizde özgürlük ve vicdan mumla aranır hale geldi. Pınar kızımızı vahşice aramızdan koparan katile haksız tahrik sebebiyle indirim uyguladılar. Hepinize yuh olsun. Alınan bu karar, Türk yargısı için büyük bir utanç vesikasıdır. Bu kararı alan herkesi Allah’a havale ediyorum. İnşallah girdiğiniz bu büyük vebalin bir de ahiret önünde hesaplaşması olduğunu fark edersiniz” ifadelerini kullandı. 

Akşener’den İstanbul Sözleşmesi mesajı

AK Parti iktidarının her alanda kadınları geri plana ittiğini dile getiren Akşener, “Bizi her fırsatta yok saymaya çalışıyorlar. Böylelikle bizi unutturacaklarını zannettiler. Bizi kalbimizden yaralayarak sindireceklerini zannettiler. Ne yazık ki iktidar, her alanda kadınları hor görmeye devam ediyor. Kadına şiddete çanak tutuyor. Ancak herkesin içi rahat olsun, artık onların günleri sayılı. Sandığın önümüze geldiği gün, bütün bu sorunları geride bırakacağız. Sandık önümüze geldiği gün, hep birlikte el ele vererek yaralarımızı saracağız. Biz iktidara geldiğimizde, İstanbul Sözleşmesi yeniden hayatımızın bir parçası haline gelecek. Bu ülkede yeniden huzuru sağlayacağız” şeklinde konuştu. 

Süleyman Demirel’i andı

9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i de vefat yıl dönümü sebebiyle anan İYİ Parti lideri Akşener, “Geçen hafta eski cumhurbaşkanlarımızdan Süleyman Demirel’in vefat yıl dönümüydü. Sayın Demirel, genç cumhuriyetin millet olma hayali ve hedefiyle yetişmiş, bu uğurda mücadele etmiş bir kişidir. Sayın Demirel’in ülkemizin demokrasisi için ortaya koyduğu gayreti, milleti kendisinden ayırmayan siyaset anlayışını ve Türk halkının kalbindeki yerini asla unutmayacağız” dedi. 

“Her sabaha yeni bir zamla uyanıyoruz”

Türkiye’nin büyük bir ekonomik krizin içinden geçtiğini vurgulayan Akşener, “Her sabaha yeni bir zamla uyanıyoruz. Bu konudaki endişelerimiz her geçen gün artıyor. ‘Bay Kriz’ ve Bakan Nebati’nin garip açıklamalarıyla akıl almaz günler geçiriyoruz. Bay Kriz’in bütçesinde öğrencilere ve çiftçilere ayrılan miktarın kur korumalı mevduat olarak adlandırılan sistemden daha az olduğuna hepimiz büyük bir ibretle şahit olduk. Bunun da ötesinde, kur korumalı mevduat için aktarılan para, sosyal yardımların bütçesini ikiye katlamış vaziyette. Bu sistemin ülkemize maliyeti yaklaşık olarak 230 milyar lirayı bulacaktır. Bay Kriz ve onunla beraber yürüyenler, kendilerini koruyabilmek için Türkiye’nin kaynaklarını çöpe atıyor” ifadelerini kullandı. 

Berat Albayrak’a eleştiri

Açıklamalarında eski Maliye Bakanı Berat Albayrak’a da sert eleştirilerde bulunan Akşener, “Bildiğiniz gibi eski damat bakan da bu ülkeyi akıl almaz projeleriyle borç yumağına sokmuştu. O dönemde hazinemiz hem altın hem dolar olarak büyük bir borcun altına girmişti. Bize o dönemin maliyeti yaklaşık olarak 710 milyar dolar oldu. Nureddin Nebati de aynı yol üzerinde gidiyor ama onun daha çok yolu var. 110 milyar lirasını halletti, önünde bir 600 milyar lira daha var. Ne yazık ki o dönemden bugüne kadar ele aldığımızda bu ülkenin sırtına yüklenen borç tutarı 940 milyar liraya ulaştı. Bu rakam, hem şirketlerimizden hem de vatandaşlarımızdan toplanan vergilerin yüzde 90’ına denk geliyor. Ülkemizin CDS puanı içler acısı bir halde bulunuyor. Son 19 senenin en yüksek düzeyine ulaştık. Ancak iktidar mensuplarının keyfi yerinde. Bay Kriz kendi maaşına zam yapmayı düşünüyor, milletimiz ise enflasyonla boğuşuyor” dedi. 

“Sosyal medya düzenlemesi, istibdat yasasıdır”

Son dönemde sıkça tartışılan sosyal medya düzenlemesine ilişkin de görüşlerini paylaşan Akşener, “Bir yasak ile daha karşı karşıyayız. Sosyal medya yasası diye yeni bir sansürü önümüze getirdiler. Yalan haberleri engellemek için bu adımı atıyorlarmış. Çok net bir şekilde söylüyorum, ortaya atılan bu yasa, internet sitelerini yola getirme yasasıdır. Bu yasa, internet siteleri üzerinde RTÜK benzeri bir denetim oluşturma girişimidir. Sosyal medya düzenlemesi, istibdat yasasıdır. AK Parti hükümeti, adaletten ve gerçeklerden korkmaya devam ediyor. Halkımızın doğrulara erişmesinden çekiniyorlar. Oluşturdukları rant düzeninin bozulmasından endişe ediyorlar. Saray keyfinin sona ermesini istemiyorlar. O sebeple büyük bir korku içindeler. Kahrolsun istibdat, var olsun hürriyet demeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Marmaris’ten gelen acı haber hepimizi çok üzdü”

Son günlerde hızla artmaya başlayan orman yangınları ile ilgili konuşan Akşener, “İklim krizi sebebiyle meydana gelen felaketlere maruz kalmaya devam ediyoruz. Geçen yıl yaşadığımız büyük acıları bu sene de yaşamamak için her gün dua ediyoruz. Dün Marmaris’ten gelen acı haber hepimizi çok üzdü. Her zamanki gibi bölgede hiçbir hazırlık yoktu. Hiçbir uçak yoktu. İktidara buradan seslenmek istiyorum. Geçen seneki yangınları unutmadık. Muğla’daki o korkunç yangınlarda il başkanımız gözyaşları içinde, ‘Ormanda bağırış sesleri vardı, ben bunu nasıl unutayım’ dedi. O da unutamaz, biz de unutamayız, siz de unutamazsınız ey iktidar. 13 uçağın olduğu bir dönemde ‘Uçağımız yok’ sözünü asla unutmayacağız. Bu büyük kepazelik hala akıllarda” şeklinde konuştu. 

Manisa ziyareti hakkında konuştu

Hız kesmeden kent ziyaretlerine devam ettiklerini ve geçen hafta Manisa’da vatandaşlarla buluştuklarını dile getiren Akşener, “Memleketimizi şehir şehir gezmeyi sürdürüyoruz. Manisa’da esnaflarımızla konuştuk, vatandaşlarımızın talep ve sorunlarını dinledik. Bir esnafımız, ‘Alım gücü diye bir şey kalmadı. Her ürünün fiyatı üç kat arttı’ şeklinde bir serzenişte bulundu. Kebapçı esnaflarımız ile konuştuğumuzda, onlar da, ‘Aldığımızı yerine koyamıyoruz’ diyorlar. Ülkemizde durum içler acısı bir hal almış vaziyette” dedi. 

Öğrencilerin KYK sorununa dikkat çekti

Gençlerin sorunlarına ilişkin de önemli açıklamalar yapan Akşener, “Geçtiğimiz günler KYK mağduru gençlerimizle bir araya geldik. Yattıkları yataktan, yedikleri yemeğe kadar çok zor şartlarda altında mücadele eden gençlerimizin sorunlarını dinledik. 29 yaşındaki bir evladımız, ‘İlk yıl kredi kullanmadım ama sonrasında ailemin destek olmakta zorlandığını fark ettim. Ardından 3 yıl boyunca kullanmak zorunda kaldım. Askerlik öncesi bazı taksitleri ödemeye çalıştım. İş bulana kadar tüm ödediklerim çöpe gitti. Mecburen yapılandırdık, ardından bende evlilik sürecine girdim. Ancak şu an tüm umudumu kaybetmiş durumdayım. Eşimin de borcu çok fazla. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz’ dedi. Gençlerimiz bu durumu hak etmiyor” ifadelerini kullandı. 

“Gençlerimiz arasında büyük bir çaresizlik duygusu hâkim”

Bir diğer KYK bursu kullanan genç ile arasında geçen konuşmayı anlatan Akşener, “Bu kızımız da 20 yaşında. Hem KYK kullanmış hem de yurtta kalıyor. Kendisi, ‘Biz 4 kişilik odada kalıyoruz. Ama 8 kişilik odalar da var. Eve çıkmayı çok istedim ama kiraları ödemem mümkün değil’ dedi. Öğrencilerimize yemekler oldukça az servis ediliyor. Bu boyutlarla gençlerimizin hiçbiri doymuyor. Hem okuyup hem çalışmak zorunda olan birçok gencimiz var. Yurt dışını hayal ediyor bu gençler. Türkiye’nin geleceği olan bu gençlerin en büyük hayali ne yazık ki yurt dışına gitmek. İktidar, bu gençlere başka bir çözüm yolu bırakmıyor. Gençlerimiz arasında büyük bir çaresizlik duygusu hâkim” şeklinde konuştu. 

“Mevcut iktidar, hem millet hem de devlet kavramının içini boşaltmaya çalışıyor”

“Birileri bize kim olduğumuzu unutturmak istiyor” diyerek sözlerine devam eden Akşener, “Ülkemizin milli bağımsızlık mücadelesinde ilk adımı kadınlarımız atmıştır. Mevcut iktidar, hem millet hem de devlet kavramının içini boşaltmaya çalışıyor. Son derece kirli ve pis bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Atatürk’e hakaret edenler bugün sarayda karşılanır hale geldi. Bu millete reva gördüğün hayat şartları ile gurur duy Erdoğan. Bugün Türkiye’de iki kesim var. Birisi bizimle yürüyen milletimiz, diğeri ise saray yandaşlarının, beceriksiz bakanların ve danışmanların olduğu taraf. Biz bu milleti yeniden bir araya getirip, barıştıracağız. Ülkemizde huzur ve refah ortamını yeniden tesis edeceğiz” dedi. 

Yorumlar (0)