Pınar Gültekin davasında yeni gelişme

Derya Yanık, Pınar Gültekin'i gençliğinin baharında sevdiklerinden ve hayattan koparan şahsın, indirim olmaksızın en ağır şekilde cezalandırılması için kararı istinafa götüreceklerini açıkladı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gültekin’in ailesi de istinaf mahkemesi nezdinde itiraz etmek için hazırlık yapıyor.

GÜNDEM 21.06.2022, 19:10
Pınar Gültekin davasında yeni gelişme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Muğla'da Gültekin'i canavarca hisle öldüren sanık için verilen cezaya ağır tahrik nedeniyle indirim uygulanmasını asla kabul etmeyeceklerini' belirtti.

"İstinafa taşıyacağız"

Bakan Yanık, şu ifadelere yer verdi:

"En başı itibarıyla müdahil olup yakından izlemekte olduğumuz davada, kasten ve tasarlayarak Pınar Gültekin'i gençliğinin baharında sevdiklerinden ve hayattan koparan bu şahsın, indirim olmaksızın en ağır şekilde cezalandırılması için kararı Bakanlık olarak istinafa taşıyacağız. Adalete olan güveni ve kamu vicdanını zedeleyici olan bu karara itirazda bulunmak hepimiz için bir yurttaşlık hakkıdır."
 

Başsavcılık da itiraza hazırlanıyor

Gültekin cinayeti duruşmasında karar açıklanmış ve katil zanlısı Cemal Metin Avcı’ya 23 sene hapis cezası verilmişti. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gültekin’in ailesi istinaf mahkemesi nezdinde itiraz etmek için hazırlık yapıyor. 

Yorumlar (0)