Pınar Gültekin davasında mahkeme kararını verdi

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i 2020 yılında vahşice öldüren 32 yaşındaki Cemal Metin Avcı’nın 23 yıl hapsine karar verildi. 

GÜNDEM 20.06.2022, 15:53
Pınar Gültekin davasında mahkeme kararını verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencilerinden 27 yaşındaki Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020 tarihinde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, bir daha da kendisinden haber alınamamıştı. Sonrasında yapılan araştırmalarda genç kadını 32 yaşındaki Cemal Metin Avcı’nın önce boğarak öldürdüğü, ardından da bir varilin içine atıp yaktığı tespit edilmişti. 

‘Haksız tahrik’ unsuru sebebiyle ceza 23 yıla indirildi

Avcı’nın, “Canavarca duygularla, eziyet ederek ve planlayarak öldürme” suçu ile yargılandığı davada mahkeme heyeti kararını verdi. Karar metnini okuyan mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu olarak yargılanan Cemal Metin Avcı için öncelikle ağırlaştırılmış müebbet hapis kararı verdi. Ardından ‘haksız tahrik’ unsurunun oluştuğuna kanaat getiren mahkeme heyeti, zanlının cezasını 23 yıla düşürdü. 

Diğer şüpheliler beraat etti

Dava kapsamında tutuksuz yargılanan Cemal Metin Avcı’nın annesi Ayten Avcı, kardeşi Mertcan Avcı, babası Selim Avcı ve eski eşi Eda Karagün ile iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan ise kendilerine yöneltilen tüm suçlardan beraat etti. 

Yorumlar (0)