Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Netanyahu benzetmesi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM grup toplantısında İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına dair yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, işgalci İsrail’in Başbakanı Netanyahu’ya benzetti. Akşener konuşmasında, "Sayın Erdoğan'ın İsrailli versiyonu olan Netanyahu" ifadelerine yer verdi.

SİYASET 18.05.2021, 15:02 19.05.2021, 09:36 Hanife
Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Netanyahu benzetmesi

Partisinin TBMM’de düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İşgalci İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamlardan bahsederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetti.

" Erdoğan’ın İsrailli versiyonu" 

İşte Akşener’in siyaset gündemine bomba gibi düşen o sözleri:

“Gözümüzün önünde kadınlar, çocuklar katlediliyor. Bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrailli versiyonu olan Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı.” 



 Bu ifadeler üzerine AK partiden tepkiler gecikmedi. 

Ömer Çelik

Twitter hesabından benzetmeye ilişkin tepkisini ortaya koyan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yaptığı benzetmeden dolayı şiddetli şekilde kınadıklarını ve Netanyahu benzetmesinin siyasi hayattaki en büyük çirkinliklerden biri olduğunu vurguladı.

Fahrettin Altun

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eli kanlı bir katile benzetmenin ‘siyaset etmek’ olmadığını. Akşener’in bu benzetmeyi aynı ifadelerle Mescid-i Aksa önündeki Filistinlilerin yanında kullanırsa en güzel cevabı Filistinlilerin vereceğini söyleyip ‘Yazık.’ İfadesini kullandı.

Numan Kurtulmuş

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’da, Akşener’in Netanyahu’yu birilerine benzetmek istiyorsa “açık işbirliği - gizli ittifak” yaptıkları masum insanların katili terör örgütünün siyasal uzantılarına benzetmesi gerektiğini söyledi.

İbrahim Kalın

Bir diğer tepkide Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Twitter’dan yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bebek katili Netanyahu’yu aynı cümlede zikretmenin sadece Siyonistleri sevindireceğini ve bu sakil benzetmenin siyaset değil bir akıl ve vicdan tutulması olduğunu söyledi.

Mustafa Varank

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise şu ifadelerle tepkisini ortaya koydu:

"Meral Akşener, sizi Filistin’de Erdoğan’a dua eden mazlumların ahı yakar. Sizin milliyetçiliğiniz kendi ülkesinin liderini azılı bir katille eş tutmak mıdır? Belli ki terör yandaşı partilerle ittifak kurdukça diliniz Kandil'le uyumlu hale geliyor. Yazıklar olsun!" 

Abdulhamit Gül

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Netanyahu benzetmesine sessiz kalmadı ve şu sözlere yer verdi:

“…İyi Parti Genel Başkanı'nı hadsiz ve çirkin beyanı nedeniyle kınıyor, millet ve tarih huzurunda özür dilemeye davet ediyorum."
 

Yorumlar (0)