Akşener'den Erdoğan'a sert eleştiriler

Akşener, "Erdoğan, ‘Varlık Fonu Başkanımı yanıma çağırdım.’ diyor. Varlık Fonu Başkanı, Erdoğan'ın ta kendisi. Aynada konuşmak için kendisini mi çağırdı? Bu bir şuuraltı." dedi.

SİYASET 19.08.2021, 23:33 21.08.2021, 10:39
Akşener'den Erdoğan'a sert eleştiriler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla’da yangından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Akşener, Marmaris’e bağlı Turgut Mahallesi’nde halkın problemlerine kulak verdi ve medya mensuplarının sorularını cevapladı.

Akşener, "Sayın Erdoğan’ın, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Başbakan Ahmed’in Mustafa Kemal Atatürk’ü öven konuşması tercüme edilirken Atatürk’ün hiç telaffuz edilmemesi vahim bir olaydır." dedi.

"Biden ile ne konuştun?"

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

Bir devlet olmanın bir diğer bileşeni de egemenliktir. Sayın Erdoğan, sana soruyorum. ABD Başkanı ile ne konuştun, Afganlar üzerinde ne yapıyorsun, egemenliğini neden paylaşıyorsun kardeşim? Almanya ile Suriyeliler hakkında ne koşuyorsun, egemenliğini neden paylaşıyorsun?

"Böyle bir şey yok"

Yabancı devlet adamı ile yapılan görüşmede, Dışişleri Bakanlığı'nın teknik insanları elinde belgesiyle arkasında oturur. Türkiye bunu nasıl kaldırır, böyle bir ciddiyetsizlik olabilir mi? Bu devlet, Sayın Erdoğan şahsının devleti değildir. Bu devlet Türk Devleti, bu millet Türk milleti. Bu milletin devletini yönetiyorsun, böyle bir şey yok. O taşlar bizim başımıza düşsün, buna razıyız. Bu ülkenin başına, bu milletin başına taş düşürüyorsun. İvedilikle bu ciddi devlet krizinin ortadan kaldırılması gerekiyor.

"Biz de alınlarımıza asarız"

İlçe binalarımıza 'Sınır namustur.' afişlerinin asılmasının engelliyorlar. Biz duvarları yıka yıka, engelleri aşa aşa buralara geldik. İlçe binalarımıza astırmazlarsa biz de alınlarımıza asarız.

"‘Varlık Fonu Başkanımı yanıma çağırdım’ diyor"

Erdoğan o kadar içselleştirmiş ki zihninde, ‘Varlık Fonu Başkanımı yanıma çağırdım.’ diyor. Varlık Fonu Başkanı, Erdoğan'ın ta kendisi. Aynada konuşmak için kendisini mi çağırdı? Bu bir şuuraltı."

"Sıkıştığı anda vatandaşa IBAN veriyor"

Somali’ye 30 milyon dolar gönderiliyor. Her afette sıkıştıkça vatandaşa IBAN veriyor."



Yorumlar (0)