Akşener'den başörtüsü düzenlemesi çıkışı: Ne gerek var?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında başörtüsü ile ilgili Anayasa düzenlemesi hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "bay kriz" diye bahseden Akşener, başörtüsü düzenlemesine gerek olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında "ucube sistem" yorumunu yapan İYİ Parti lideri, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mesajı verdi.

SİYASET 18.01.2023, 12:15 18.01.2023, 15:46 Hakan Öksüz
Akşener'den başörtüsü düzenlemesi çıkışı: Ne gerek var?

Partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasında başörtüsü ile ilgili yapılacak Anayasa değişikliğine yer veren Akşener, "Bunlara göre başörtüsü, pastanın diliminden ibaret. Bu mesele çoktan kapandı. Herkes inancına göre özgür şekilde yaşama hakkına sahiptir. Bu evrensel bir hak. Mevzuatımız, buna aykırı bir şey içermiyor. Yasal ya da anayasal düzenlemeye gerek yok. Seçimi kaybedeceğini anlayan malum parti, kanun teklifinden Anayasa peyda etmeye çalışıyor. Anayasa'da bir değişiklik olması gerektiğini söylüyorsunuz. Sayın Erdoğan ile arkadaşlarına sesleniyorum; madem gerekliydi de niye şimdiye kadar beklediniz?2017'deki Anayasa reformunda neden değiştirmediniz?" ifadelerini kullandı.

"Kadınların duygularını sömürmenize izin vermeyeceğim"

Türkiye'nin çözülmeyi bekleyen onca sorunu varken başörtüsü konusunun gündeme gelmesinin mantıklı olmadığını aktaran İYİ Parti lideri Akşener, "Güya giderayak bir gol atacaklar. Hedefleri bir sorunu ortadan kaldırmak değil. Yaptıkları Anayasa değişikliklerinin amacı başka. Madem mutabakat peşindesiniz, hodri meydan. Biz de varız, mutabakat yapalım. Saray'daki siyaset uzmanları da atıp tutuyor. Güya bu seçim çok başkaymış, başörtüsü konusunun gündeme gelmesi iyi olmuş. Sayın Erdoğan, kadınların duygularını sömürmenize izin vermeyeceğim." vurgusunu yaptı.

Erdoğan'a "bay kriz" yakıştırması

Türkiye'nin her geçen gün belirsizliğin arttığına işaret eden Akşener, "Vatandaş ayakta kalmaya çalışıyor. Buna neden olanlar ise sefa içinde yaşıyor. Beceriksiz yönetimlerine kılıf bulmaya çalışıyorlar, yeni masal uydurmaktan geri kalmıyorlar. Sayın Erdoğan bu düzeni niye kurdu? Milletin iyiliği için kurmadı, kendisi için kurdu. Bay kriz ile yanındakiler, millet ile devlet arasındaki bağı aşındırmaya başladı. Devleti, bir zulüm aracı gibi kullanıyorlar. Bu devletin değil, yöneticilerin zalimliğidir. AK Parti, kendisini devlet olarak görüyor. Haber sitelerine siparişle haberler yaptırılıyor, algıyla oynanıyor." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yorumu: "Ucube bir sistem"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "muhtar bile olamaz" diyenlerin karşısında durduğu gibi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da savunduğunu anımsatan Meral Akşener, "Bugün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gibi ucube bir sistemle yönetiliyoruz. Bu sistem, Sayın Erdoğan'ın son çırpınışlarını yansıtıyor. Buna 2010 ve 2017'de karşı çıktık. Demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi söyledik. Bu sistem gidecek, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gelecek." diye konuştu.

Yorumlar (0)