Dünya Ralli Şampiyonası'nda ilk durak Monako

Dünya Ralli Şampiyonası, yarın Monako'da koşulacak Monte Carlo Rallisi ile başlıyor. Son 10 sezonun 8'ini zirvede tamamlayan Fransız pilot Sebastien Ogier, şampiyonluk sayısında Sebastien Loeb'ü yakalamaya çalışacak.

SPOR 18.01.2023, 12:40 19.01.2023, 10:13 Hakan Öksüz
Dünya Ralli Şampiyonası'nda ilk durak Monako

Otomobil yarışları tutkunları, yarın Monako'daki Monte Carlo Rallisi ile başlayacak olan Dünya Ralli Şampiyonası'nın heyecanını yaşıyor. Toplamda 13 etap halinde düzenlenecek organizasyonda 2023 sezonundaki yarışlar nefes kesecek. Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu'nun (FIA) düzenlediği Dünya Ralli Şampiyonası, 51'nci yılında 4 farklı kıtada (Asya, Afrika, Okyanusya ve Avrupa) gerçekleştirilecek.

Sezon, 19 Kasım'daki Japonya Rallisi ile sona erecek

Dünya Ralli Şampiyonası'nın 13'üncü etabı 19 Kasım'da Japonya'da yapılacak. Japonya Rallisi, 2023 sezonunun son yarışı olacak. Monako'da yapılacak sezonun ilk rallisi, yarın başlayacak ve 22 Ocak Pazar günü sona erecek. 

Sebastien Ogier, şampiyonluk sayısında Loeb'ü yakalamak istiyor.

Fransız pilot Sebastien Loeb, elde ettiği 9 şampiyonlukla Dünya Ralli Şampiyonası'nın en başarılı pilotu olmaya devam ediyor. Bir başka Fransız pilot Sebastien Ogier ise son 10 sezonda 8 şampiyonluk elde etti. Toyota Gazoo pilotu Ogier, bu sezon şampiyon olması halinde Sebastien Loeb'ün rekoruna ortak olacak. Geçen sezonun şampiyonu ise Loeb'ün takım arkadaşı Fin pilot Kalle Rovanpera olmuştu.

Yorumlar (0)