Erdoğan seçim tarihi açıklaması: 73 yıl sonra aynı gün...

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihine dair konuşarak, Adnan Menderes'in 73 sene önce seçildiği tarih olan 14 Mayıs'ı işaret etti.

SİYASET 18.01.2023, 13:05
Erdoğan seçim tarihi açıklaması: 73 yıl sonra aynı gün...

Türkiye yeni yılda sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

2023 yılında gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı seçimi için milyonlar oylarını kullanacak.

Seçimin tam zamanı ise merak edilen gündem maddelerinin arasında.

Seçim tarihine dair kritik paylaşım AK Parti Grup Toplantısı'nda Erdoğan'dan geldi.

Erdoğan'dan Adnan Menderes'e atıf

Erdoğan, DP lideri Adnan Menderes'in, "Yeter! Karar Milletindir" sloganı ile Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına son verdiği 14 Mayıs 1950 tarihinde gerçekleştirilen seçimlere atıfta bulundu.

Seçimler için 14 Mayıs tarihini işaret etti

Erdoğan, "73 yıl sonra aynı gün milletimiz, 6'lı masa diye karşımızda bulunan bu darbe şakşakçılarına ve kifayetsiz muhterislere yeter diyecektir." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın grup toplantısından olası seçim tarihine ilişkin önemli değerlendirmeler yaptığı kısım şu şekilde:

"Rahmetli Adnan Menderes, 14 Mayıs 1950'de sandıktan zaferle çıkmıştır"

"Siyasetin günlük ritminin içinde insanların söyledikleri sözlerin büyük bir önemi vardır. Esasen belirleyici olan kısım ise insanların sandık başına gittikleri zaman geleceklerine ilişkin kararlar verirken hangi hususları dikkate alacakları ve nelere bakacaklarıdır. Menderes, 14 Mayıs 1950 tarihinde "Yeter söz milletindir" deyip, milletimizin gönlüne girmiş ve ezici bir zaferle sandıktan çıkmıştır."

"2023'te milletimizin desteğini istiyoruz"

"Aynı şekilde Özal, darbenin gölgesinde girdiği seçimde, ülkemize çağ atlatma vaadiyle kıymetli bir başarı kazandırmıştı. "Bizler de artık hiçbir şey olmayacak" deyip refah ve özgürlük özlemi içindeki milletimizin büyük desteğiyle hükümetimizi kurmuştuk. Şimdi ise "Yeter. Söz de karar da gelecek de milletindir" deyip 2023 yılında milletimizin desteğine talibiz."

"Milletimiz bu müstemleke heveslilerine "yeter " diyecektir

"Türkiye Yüzyılı'nı sözü de kararı da geleceği de tayin hakkını milletimize bırakmak istemeyen vesayet heveslilerine karşın başlatmış olacağız. Milletimiz 73 sene sonra bir defa daha aynı günde altılı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, bu kifayetsiz muhterislere "yeter" diyecektir."

Yorumlar (0)