Erdoğan’dan başörtüsü teklifi değerlendirmesi: Milletimiz kilidi açacaktır

Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası Açılış Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü hakkında Anayasaya teklifi ile ilgili, “Böyle bir konuda ipe un serilmesini ne milletimizin ne de kadınlarımız tarafından affedilir. Düşüncemiz bu teklifin 400'ün üstünde bir oy alması ve kabul edilmesidir” dedi.

GÜNDEM 16.01.2023, 13:46
Erdoğan’dan başörtüsü teklifi değerlendirmesi: Milletimiz kilidi açacaktır

Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası Açılış Programı'nda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buraya başörtüsü hakkında Anayasa teklifine değindi. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Mücadelenin sembolü oldu”

Şule Yüksel Şenler’in hakkında konuşan Erdoğan, “Eserleri ve kitapları ile sergilediği destansı mücadelede büyün bir imza bıraktı. Bu insanlar arkasında hep duayla ve şükranla hatırlanacak miraslar bırakırlar. Şule ablamız hayatı boyunca mücadele ile geçirmiş olduğu ömrü süresince sonucu ne şekilde olursa olsun Hakkın hatırını sürekli olarak en üst düzeyde tutmuştur. Kendisi canla başla çalışan bir dava kadınıydı. Ele almış olduğu eserlerle milyonların gönlünde her zaman taht kurmuştu. Kendisi öyle bir mücadele sergiledi ki gazete manşetlerinden doğrudan hedef olarak gösterildi. Zamanın cumhurbaşkanınca doğrudan tehdit edildi. Düzenlediği konferanslara karşı bomba ihbarları yapıldı. Hayatını tehlike içerisinde yaşadı. Ama bunların hepsi Şenler'i inandığı düşüncelerinden bir an için bile vazgeçirmedi. Asla geri adım atmadı ve mücadele bayrağını yükseklere çekti. Bütün tehditlere ve baskılara rağmen Şule Yüksel Şenler, mücadelenin sembollerinden bir tanesi haline geldi” dedi.

“Kilidi milletimizin iradesi açacaktır”

Başörtüsü meselesine değinen Erdoğan, “Biz başörtülü kadınlarımızın kamu alanında çalışmalarının önünde duran engelleri kaldırdık. Üniversite kapılarında yaşlar döken kadınlarımızın üzüntüsünü tarihe karıştırdık. Hiçbir vatandaşımızın saçından sakalından ötürü öteki haline getirilmediği bir huzur iklimini Türkiye’de tesis ettik. Şu an da atacağımız bütün yeni adımlarla kadılarımızın hürriyet ve haklarını daha geniş bir ortamda kuracağız.

Anayasa değişikliği düzenlemesi yasalaştığı durumda reform sürecinin bir tacı haline gelecektir. Kimse eski yaraları kurcalamaya cesaret göstermeyecektir. Düşüncemiz bu düzenlemenin 400'ün üstünde bir oyla kabul edilmesidir. Fakat bu şekilde bir konuda ipe un serilmesini ne milletimiz ne de kadınlarımız affedecektir. Eğer tahminlerimiz gerçekleşmez ise bizler konuyu millete götüreceğiz. Kilidi milletimizin iradesi açacaktır" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)