AK Partili gençler, “Katar” paylaşımı sebebiyle Kılıçdaroğlu’na dava açtı 

CHP Genel Başkanı’nın sosyal medya hesabından “Katarlı gençler Türkiye’de sınavsız üniversite okuyacak” şeklinde yaptığı paylaşım sonrasında sınav motivasyonlarının düştüğünü belirten AK Partili öğrenciler, Kılıçdaroğlu’na bir liralık maveni tazminat davası açtı. 

SİYASET 28.06.2021, 17:59
AK Partili gençler, “Katar” paylaşımı sebebiyle Kılıçdaroğlu’na dava açtı 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından geçtiğimiz günlerde bir paylaşım yapmış ve Katarlı öğrencilerin sınava girmeden Türkiye’de eczacılık, diş hekimliği ve tıp fakültelerini okuyabileceğini aktarmıştı. Bakırköy Adalet Sarayı önünde toplanan AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomak ve üyeler ise Kılıçdaroğlu’nun paylaşımına karşı bir liralık manevi tazminat davası açtı. Kendilerine manevi yıkım yaşattıklarını ve haklarını helal etmediklerini söyleyen gençler, “Bu Kılıçdaroğlu bizi kandırıyor hocam”, “Yalanın batsın yalancısın” tarzında yazılar açtılar.  



“Hem yalan söyledi hem de yalanın yayılmasında aktör oldu” 

Sınava giren AK Parti Gençlik Kolları üyesi Ömer Alp Çakar, şunları söyledi: “Ülkemizin teminatı olan bizler, sınava ulaşabilmenin heyecanı içindeyken 25 Haziran Cuma günü Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı yazı ile yıkıldık. Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı 2 milyon 607 bin 903 öğrenciyi ve ailelerini etkiledi. Hiçbir teyite başvurmadan yapılan bu paylaşım ile kendisi hem yalan söyledi hem de yalanın yayılmasında aktör oldu. Bizler artık buna şaşırmıyoruz. Ama bu yalandan dolayı da çok rahatsızız.” 

Yorumlar (0)