AK Parti’den Gazze açıklaması: Bazı ülkeler masumların katledilmesine sessiz kalıyor

İsrail'in Gazze'ye kara harekatının binlerce masum çocuk ve kadının ölümüyle sonuçlanacak bir facia ve insanlık utancı üreteceğini belirten AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “İnsanlık ve hukuk adına buna karşı çıkılması gerekirken, birileri bölgedeki güç denkleminin bu yolla nasıl şekilleneceğinin peşinde koşuyorlar” dedi.

SİYASET 17.10.2023, 16:35 18.10.2023, 12:12 Şeyda Gül
AK Parti’den Gazze açıklaması: Bazı ülkeler masumların katledilmesine sessiz kalıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bazı ülkelerin sürekli İsrail'in kendini savunma hakkından bahsettiğini ancak Gazzeli kadın ve çocukların "yaşama hakkından bahsetmediklerine dikkati çekti. Bu ülkelerin, Gazzelilerin katledilmesine sessiz kaldığını belirten Çelik, herhangi bir ülkenin kendini savunma hakkının bir halkın ve masum insanların topyekun hedef alınması anlamına gelmeyeceğini söyledi. Bir halkı topluca hedef almanın insanlık suçu olduğuna dikkat çeken Çelik, Gazzelileri toplu cezalandırma anlayışının suç olduğunun altını çizdi. Gazze'ye kara harekatının binlerce masum çocuk ve kadının ölümüyle sonuçlanacak bir facia ve insanlık utancı üreteceğini söyleyen Çelik, “İnsanlık ve hukuk adına buna karşı çıkılması gerekirken, birileri bölgedeki güç denkleminin bu yolla nasıl şekilleneceğinin peşinde koşuyorlar. Bunlar, masum kadın ve çocukların canlarını kendi kirli güçlerinin kurbanı yapanlardır” ifadelerini kullandı.

Adil bir barış ve çözüm için herkes elini taşın altına koymalıdır

Güç ve vekalet savaşlarının kaybedenlerinin hep masumlar olduğunu belirten AK Partili Çelik, bugün doğru yerde durmanın ölçüsünün, adil bir barışı ve adil bir çözümü savunmaktan geçtiğini savundu. Önce Gazzelilere dönük bu insanlık dışı bombalamaların ve kuşatmanın sona ermesi gerektiğini belirten Çelik, sonra adil bir barış ve çözüm için herkes elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Çelik, “Bölgeye uçak gemileri ile savaş gemileri göndermek ve her gün tehdit dolu açıklamalar yapmak, barış için sorumluluk üstlenmek değildir, yeni çatışmaları kışkırtmaktır” dedi.

Yorumlar (0)