Abdullah Gül’ün adaylık ihtimaline Abdüllatif Şener'den tepki

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, bir süredir adı cumhurbaşkanı adaylığı için konuşulan Abdullah Gül hakkında yorum yaparak, “Hiç risk almamış, hiçbir mücadeleye girmemiş, hep hazıra oturmuş biri aday olmamalı” dedi. 

SİYASET 11.09.2022, 15:40 11.09.2022, 15:43
Abdullah Gül’ün adaylık ihtimaline Abdüllatif Şener'den tepki

2023 seçimlerine 1 seneden az bir süre kala, altılı masanın ortak adayı merakla bekleniyor. Bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ismi sık sık gündeme gelirken, Saadet Partisi ise bir kez daha Abdullah Gül’ü işaret etti. DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin de sıcak baktığı Abdullah Gül ismine Abdüllatif Şener’den tepki geldi. 

“Böyle isimlerin aday olmasını doğru bulmuyorum”

Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylık ihtimaline dair açıklamalarda bulunan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, "Hiç risk almamış, hiçbir mücadeleye girmemiş, hep hazıra oturmuş biri aday olmamalı. Birilerinin kazanımı olan sonuçların nimetlerini devşirmiş birçok isim bulunmaktadır. Böyle isimlerin aday olmasını doğru bulmuyorum. Önümüzdeki zorlu süreci de göz önüne aldığımızda, bu isimleri tercih etmem” şeklinde konuştu. 

“İsterim ki bu isim risk alan, mücadele eden biri olsun”

Hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu süreçte durmadan koşuşturduklarını dile getiren Şener, “İsterim ki ortak aday belirlenecekse bu isim risk alan, mücadele eden biri olsun. Altılı masada yer alan isimlerin tamamında bu özellik var. Genel başkanımız 24 saat koşturuyor. Meral Hanım için de aynı şeyi söyleyebilirim. Hiçbir riskin içine girmemiş, mücadele gereği duymamış isimlerin gündeme getirilip, ‘Hadi bu kişiyi cumhurbaşkanı yapalım’ denmesini doğru bulmamız mümkün değil” dedi.  

Yorumlar (0)