The Times'ın Fethiye vurgusu, 2024'te rekor getirebilir

İngiliz The Times gazetesi, "ekim ayından plaj tatili yapılacak en iyi 10 yer" başlıklı listesinde Muğla'nın Fethiye ilçesine ikinci sırada yer verdi. The Times'ın haberinin hem Fethiye hem de Türkiye'nin imajı açısından son derece pozitif olduğunu kaydeden turizm sektörünün temsilcileri, 2024 yılında rekor ziyaretçi bekliyor.

SEYAHAT 05.10.2023, 10:37 Hakan Öksüz
The Times'ın Fethiye vurgusu, 2024'te rekor getirebilir

Muğla'nın Fethiye ilçesi, İngiliz The Times'ın "ekim ayında plaj tatili yapılacak en iyi 10 yer" (Best places for a beach holiday in October) listesinde yer aldı. Listeye İspanya'nın popüler tatil yeri İbiza'nın ardından ikinci sıradan giren Fethiye'deki turizm sektörünün temsilcileri, The Times'ın seçkisini sevinçle karşıladı.

Bülent Uysal: "Fethiye'de en fazla İngilizleri ağırlıyoruz"

Fethiye'ye her yıl ortalama 1 milyondan fazla turist geldiğini kaydeden Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, "Buranın doğal güzellikleri ve temiz plajları ilgi görüyor. Her bütçeye uygun seçenekler mevcut. Haziran itibarıyla yaz aylarında güzel bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim. Ekim ayında da otel doluluk seviyesi bir hayli yüksek. Burada en fazla İngiliz turistleri ağırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hem Fethiye hem de Türkiye'nin imajı açısından önemliydi"

Pandemi sonrası İngilizlerin Fethiye'ye gösterdikleri ilginin devam ettiğine vurgu yapan Uysal, "İngiliz gazetesinin bu haberi, 2024 yılındaki satışlarımızı yukarı çekecektir. Olumlu bir haber oldu, sevindik. Bize göre dünyanın gözbebeğidir Fethiye. İngiltere'de de böyle görülmesi sevinç verici. Times'ın haberi, Fethiye'yi tanıtmak için yaptığımız çalışmaları da olumlu etkileyecek. Hem Fethiye hem de Türkiye'nin imajı açısından son derece önemliydi. Bu haber, Türkiye ile ilgili bazı asılsız iddiaları da boşa düşürecektir." dedi.

Mete Ay: "20 yıldan fazla süredir İngilizlerle çalışıyoruz"

Aynı zamanda bir otel işletmecisi olan Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇALIŞ-DER) Başkanı Mete Ay, "20 yıldan uzun süredir İngilizlerle çalışıyoruz. Fethiye, İngiliz turistlerin ilgi odağı. The Times'ın haberi, turistik bir bölge olan Fethiye'nin geleceği açısından önem arz ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Burada yaşayan 7 bin 500 İngiliz var"

Ay, "Hem güzellik hem de fiyat olarak tatil yapılacak en doğru yerler listesinde İbiza'nın ardından ikinci gösterilmişiz. Bu haberin etkisiyle 2024'te daha fazla turist geleceğini ümit ediyoruz. Öte yandan İngilizler buraya sadece tatil için gelmiyor. Fethiye'de yaşayan yaklaşık 7 bin 500 İngiliz var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)