Erciyes Dağı'nın eteğinde manda, koyun ve yılkı atlarının görsel şovu

Deniz seviyesinden yaklaşık olarak 1.073 metre yükseklikte bulunan; Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarından geçen göç rotası üzerinde yer alan Hürmetçi Mahallesi'nde mandaların yolculuğu görenleri kendisine hayran bırakıyor.

SEYAHAT 24.05.2021, 23:26 25.05.2021, 18:06
Erciyes Dağı'nın eteğinde manda, koyun ve yılkı atlarının görsel şovu

Uluslararası değere sahip sulak alan olarak tanımlanan Hürmetçi, Kayseri'nin 13 kilometre güney batısında yer alıyor. Erciyes Dağı eteğinde yaban hayatı yönünden de önemli bir yer tutan Sultan sazlığında mandaların merada otladıktan sonra sudan geçme anları görenleri kendisine hayran bırakıyor. Yerli ve yabancı turistler ve fotoğrafçılar, bölgeye yoğun ilgi görüyor. 

Köy hakkında bilgi veren İbrahim Demir, "Köyümüzün nüfusu yaklaşık olarak 350, mevsimine göre değişiyor. Burada ikamet eden herkes mutlu. Avantajlarımızdan biri de merkeze yakın olmamız." dedi.

"Japonya'dan, Amerika'dan misafir ağırlıyoruz"

Yerli ve yabancı turistlerin köylerine olan ilgisinden dolayı memnun olduklarını dile getiren Demir, "Köyümüz büyük ilgi görüyor. Yoğurdumuz, kaymağımız, yılkı atlarımız meşhurdur. Burada her şey doğal. Köyümüze Japonya ve ABD'den dahi turistler geliyor. Kahvaltı salonlarımız da mevcut. Herkes buradan memnun ayrılıyor. Köyümüz sazlık alanda, yani bataklık diyebiliriz. Burada mandalarımız kendi kendilerine otluyor, yakınlarda tehlike oluşturabilecek hiçbir şey yok. Eskiden köyümüz pek bilinmiyordu fakat artık çok fazla biliniyor. Buraya piknik yapmaya, atlarla gezmeye gelebilirler." sözlerini sarf etti. 



























Yorumlar (0)