Bursa’daki gölete yapılan ev ile kuşlar hayat buldu

Bursa’da bulunan ve ormanların arasında doğal bir güzellik olan Kayapa Göleti’ne yüzen bir ev yapıldı. Hayvanseverler tarafından yapılan ev, bölgedeki kuşlar için tasarlanırken, adı da ‘Ördek evi’ oldu.

SEYAHAT 06.01.2021, 10:49 06.01.2021, 14:26
Bursa’daki gölete yapılan ev ile kuşlar hayat buldu

Bursa il merkezine yaklaşık 26 kilometre uzaklıkta bulunan ve Nilüfer ilçesinde yer alan Kayapa Göleti, her yıl bir çok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Ormanın arasında Uludağ’dan gelen sularla beslenen gölet, doğal manzarasıyla ziyaretçilerine görsel bir şölen yaşatıyor. Doğaseverlerin kaçamak yaptığı noktalardan bir tanesi haline gelen Kayapa Göleti’nde, hayvanseverler de bir çalışmaya imza attı.

Kuş türlerinin avlanılmaması amacıyla ‘ördek evi’ yapıldı

Gölette yaşayan kuş türleri için hayvanseverler, gölette yüzen bir ev tasarladılar. Evcil ördeklerin ve göçebe kuşların faydalandığı ördek evine, yabani ördekler de gelmeye başladı. Kuşlar tarafından ilgiyle karşılanan ördek evi, göletin üzerinde yüzer bir halde. Böylece gölet yüzeyi bir çok kuşun gelmesiyle adeta bir ‘kuş cenneti’ haline geldi. ‘Ördek evi’ nin kuşların tilki ve ya yabani hayvanlar tarafından avlanılmamaları amacıyla da yapıldığı belirtildi.



‘Ördek evi’ ne gelerek burada konaklayan kuş türleri, daha da rahat bir halde gölde kalabiliyorlar. Gölete gelen ziyaretçiler, bölgenin doğasına ve kuş seslerine hayran olup evlerine dönüyorlar. Bölgede avcılık yapılmasının yasak olduğu ve ördeklerin vurulmaması için yöredeki köylüler tarafından uyarılar da yineleniyor. Ayrıca kuşlar, ziyaretçileri tarafından yemle beslendirilebiliyor. 
 

Yorumlar (0)