2 bin 400 rakıma sahip Sahara Milli Parkı, adrenalin severlerin yeni gözdesi oldu!

Artvin’e yaklaşık 85 kilometrelik bir mesafede bulunan ve 2 bin 400 rakımlık bir yüksekliğe sahip Sahara Milli Parkı, ziyaretçilerin gözdeki konumunda bir mekan olarak dikkat çekti. Özellikle adrenalin ve snowboard tutkunlarını bünyesine çeken milli park, ziyaretçileriyle doldu taştı.

SEYAHAT 23.03.2021, 11:26 23.03.2021, 18:10
2 bin 400 rakıma sahip Sahara Milli Parkı, adrenalin severlerin yeni gözdesi oldu!

Artvin il merkezine yaklaşık 85 kilometre uzaklıkta bulunan ve Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi’nn aldığı kararla ‘sakin şehir’ ağına dahil edilen Şavşat ilçesine bağlı Sahara Milli Parkı, son dönemlerin ilgi çeken mekanı oldu. Bölgedeki yoğun kar yağışıyla beraber adrenalin ve snowboard tutkunlarının dikkatini çeken Sahara Milli Parkı, Tulum aleti çalanların müziği eşliğinde keyifli zamanlara sahne oldu.



Yaklaşık 2 bin 400 rakımlık bir yükseğe sahip Sahara Milli Parkı, Mart ayında yeniden yoğun kar yağışının yaşanmasıyla beraber, yerli ve yabancı turislerin ilgi odağı oldu.


 

İlçe merkezine 18 kilometre uzaklıkta

Özellikle Artvin, Erzincan ve Ardahan’dan gelen yoğun ziyaretçilerin ilgisi altında olan Sahara Milli Parkı, 2 kilometre uzunluğunda doğal bir kayak parkuruna sahip. Parkın doğal ve yaşlı ormanları içerisinde bulunan köknar, ladin ve sarıçam gibi ağaçların arasından kayan ziyaretçiler, tulum müziği eşliğinde maceranın tadını çıkardılar. Şavşat ilçesine yaklaşık 18 kilometrelik bir uzaklıkta bulunan parkın sahip olduğu doğal pist, kar kalitesi ve eğim olarak kayak yapılması konusunda da elverişli bir yapıya sahip.



Milli parka kayak pisti ve telesiyej yapılması bekleniyor

İlçenin tanıtımının yapılması için gayret içerisinde olduklarını söyleyen Şavşata Gel Platformu sözcüsü Halil Altun, Şavşat’ın ekstrem doğa sporları için elverişli ve doğal güzellikleriyle oldukça zengin bir ilçe olduğunu öne sürdü. Şavşat’ın bu tür ekstrem sporlar için uygun olduğunu tüm Türkiye’ye göstermek amacında olduklarını belirten Altun, Erzincan’dan gelen Ergan Board Kulübü üyeleri ve Ardahan’dan gelen Yalnızçam Kar Kurtları Kulübü üyeleriyle beraber bir etkinliğe imza attıklarını söyledi. Kayak için milli parka gelen ziyaretçiler, buraya bir kayak pisti ve telesiyejin yapılması için de yetkililere seslendi.

Yorumlar (0)