Suriye’de bir insanlık dramı daha: Hastane vuruldu!

Suriye’de uzun yıllardır devam eden iç savaştan en çok da bölge halkı etkileniyor. Esad rejimi Halep’teki bir hastaneyi vurması, bölge halkının yaşadığı mağduriyetlere bir yenisini daha ekledi.

DÜNYA 23.03.2021, 11:37 23.03.2021, 18:09
Suriye’de bir insanlık dramı daha: Hastane vuruldu!

Suriye ve İran destekli gruplar, daha önce de ‘İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde ateşkesi bozan eylemler düzenlemişti.

El Eterip’teki bir hastaneyi karadan karaya atış yapan ağır silahla vuran grupların düzenlediği saldırı sonucu 7 kişi yaşamını yitirirken, 20 kişi de yaralanmıştı.

400 bin sivil sağlık hizmetlerinden mahrum kalacak

Hastanenin hedef alınmasıyla bölgede sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen yaklaşık 400 bin kişi bu hizmetlerden mahrum kaldı.

Hastanenin Müdürü Ömer Hallak ise rejim güçlerinin bölgeye ölümcül derecede çok sayıda saldırı düzenlediğini vurguladı.

‘Birçok klinik kullanılamaz hale geldi’

Saldırı sonucunda kendilerini bir anda bombardıman altında bulduklarını ifade eden Hallak, “Acil bölümü, doğumhane kullanılamaz halde” diye konuştu.

Suriye rejiminin saldırısı sonucunda vücudunun birçok bölgesinde yaanık izleri olan hastane çalışanı Murhaf Lattuf, “Yoğun saldırıya maruz kaldık. İnsanlar yerlere yığıldı” açıklamasında bulundu.

3 senede 2 milyon sivil yerinden oldu

Suriye rejiminin ateşkesi zaman zaman ihlal ederken, ateşkes büyük oranda korunuyor. 2017 ila 2020 yılları arasında, 2 milyon sivil, gerçekleştirilen eylemeler sonucu Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etti.


 

Yorumlar (0)