Yerli aşıda Faz-3 aşamasına geçiliyor 

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çalış, yerli aşıda Faz-2 aşamasının sonuna yaklaşıldığını ve mayıs ayı içerisinde bir sonraki aşamaya geçileceğini belirtti. 

SAĞLIK 23.04.2021, 14:30 24.04.2021, 12:53
Yerli aşıda Faz-3 aşamasına geçiliyor 

Erciyes Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mustafa Çalış, yerli aşıda Faz-2 çalışmalarının sona gelindiğini vurguladı. Şu anda etkinlik parametrelerinin değerlendirildiğini ve kısa süre sonra bu sonuçların Sağlık Bakanlığı ile paylaşılacağını ifade eden Çalış, Kurul tarafından olumlu bulunması durumunda mayıs ayında Faz-3 çalışmalarına geçileceğini belirtti.

Nisan ayı sonunda Bakanlık bünyesine iletilecek sonuçlar, Faz-1 ve Faz-2 sonuçlarının toplamını içeriyor. Fazi-1 aşaması olarak bilinen çalışmaların “güvenlik”, Faz-2 olarak bilinen aşamanın da “aşının kan örnekleri ile etkileşiminden oluştuğunu” belirten Rektör Çalış, kısa zamanda Faz-3 çalışmalarına geçileceğine dair umutlu olduklarını belirtiyor.



Faz-3 çalışması öncesi moral ziyareti

Rektör Çalış, kısa süre önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile Milli Savunma Bakanı’nın tesislerini ziyaret ettiklerini ve bu durumun çalışanlar üzerinde moral etkisi yarattığını dile getiriyor. Bakanlara ve heyete tesisi gezdirdiklerini ve aşı hakkında bilgilendirmeler yaptıklarını belirten Doktor Çalış, atılan ve atılacak adımlar hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade ediyor.

Yorumlar (0)