Saçınıza sakın dokunmayın!

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşma riskine karşı saçla temasa da dikkat edilmesi gerekiyor.

SAĞLIK 08.04.2020, 08:03 08.04.2020, 11:03
Saçınıza sakın dokunmayın!

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının dünyayı tehdit ettiği, dünyanın da virüse karşı tedbirler aldığı bu günlerde "ellerin göz, burun ve ağıza temas etmesi" dışında bir başka uyarı daha geldi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Füsun Eyüpoğlu, “Eğer hasta bir kişinin salgıları saçınıza gelmiş ve siz saçınıza elledikten sonra elinizi yüzünüze götürürseniz koronavirüs bulaşabilir” uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Füsun Eyüpoğlu yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle elbiselerin yıkanmasının da önemine vurgu yaptı.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) virüsünün cansız yüzeyde uzun süre canlı kalamadığını söyleyen Prof. Dr. Füsun Eyüpoğlu, kısa süre giyilen elbiselerin yıkanmasına gerek olmadığını, havalandırıldıktan sonra tekrar giyilebileceğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Füsun Eyüpoğlu, “Sık yıkanmak ve giysileri sık yıkamak temel hijyen sebebiyle önemlidir.” dedi.

Sağlık çalışanları saçlarını kazıtmıştı

Birleşmiş Milletler'e bağlı DSÖ'nün (Dünya Sağlık Örgütü) Covid-19 adını verdiği yeni tip koronavirüs salgınının başladığı Vuhan şehrine gönderilen sağlık çalışanları, bölgeye saçlarını kazıtarak gitmişti.

Yine aynı şekilde İtalya başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde sağlık çalışanları saçlarını kazıtarak koronavirüsün tutunma alanlarını daraltmaya çalışmışlardı.

Yorumlar (0)