Nöbetçi Eczaneler

SAĞLIK 10.10.2020, 01:49
Nöbetçi Eczaneler

Vatandaşların kendilerini iyi hissetmedikleri ancak hastaneye gidecek kadar da önemli bulmadıkları durumlarda başvurdukları eczaneler, bugün en çok ziyaret edilen yerler içerisinde ilk sıralarda gelmektedir. Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde aktif olarak hizmet veren eczaneler, farklı hastalıklara çare olabilen yüzlerce farklı ilacı barındırmaları ile vatandaşların uğrak adresi olabilmektedir. Vatandaşların sağlık hizmetlerinden geri kalmamaları ve sorun yaşamamaları adına geliştirilen nöbetçi eczane sistemi ise eczane ihtiyacı olan kişilerin 7 gün 24 saat boyunca hizmet almasını mümkün hale getirebilmektedir. Peki, nöbetçi eczane nedir? Nöbetçi eczaneler nasıl öğrenilir? İşte nöbetçi eczaneler ile ilgili bilinmesi gereken her şey!

Nöbetçi Eczaneler ve Nöbetçi Eczane Takvimi

5 yıllık eczacılık fakültelerinden mezun olan ve eczacı unvanı alan vatandaşların açabildiği ruhsatlı işyerleri olarak da bilinen eczaneler, Sağlık Bakanlığı’nın sorumluluğu altında hizmet vermektedir. İlaç satılması için ruhsatı bulunan eczanelerin herhangi bir ilçede 2’den fazla olması durumunda ise nöbetçi eczane sistemine geçildiği söylenebilmektedir.

Nöbetçi Eczaneler

Nöbetçi eczaneler, eczacı odalarının hazırladıkları çizelgelere göre belirlenmektedir ve ilçeden ilçeye değişkenlik göstermektedir. Eczacı odalarının hazırladığı çizelgeleri alan eczaneler ise çizelgede yer alan günlerde işyerlerini 24 saat boyunca açık tutarak sağlık hizmeti almaya ihtiyaç duyan vatandaşları işyerlerine kabul etmektedir.

Nöbetçi eczane sistemine göre her eczane, içinde bulunduğu gün nöbetçi olarak görev alacak olan eczaneyi eczane ismi, eczane adresi ve eczaneye ait bir telefon numarası ile birlikte dışarıdan görülebilir ve kolayca okunabilir şekilde işyerinin camına asmak zorundadır. Karanlık bölgelerde nöbetçi eczane yazısının ışıklandırılmış olması da zorunlu tutulmaktadır.

Nöbetçi eczane olarak görev yapan eczanelerin nöbet hizmeti esnasında kapılarını kapalı tutmaları halinde ise kapılarında bir zil bulundurmaları da yine eczacılar odasında hazırlanan çizelgelere göre zaruri olmaktadır.

Yorumlar (0)