Trump'tan "hileli seçim" paylaşımı

ABD’nin Ohio eyaletinde 50 bine yakın seçmene yanlış oy pusulası gönderildiği haberlerin ardından ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Son Dakika Haberi: 50 bin Ohio seçmeni yanlış oy pusulası alıyor. Kontrol dışı. Hileli bir seçim.” İfadelerine yer verdi.

DÜNYA 10.10.2020, 01:56 11.10.2020, 09:36 Hanife
Trump'tan "hileli seçim" paylaşımı

ABD’nin yerel medyasına yansıyan haberlerde, bazı oy pusulalarının yanlış bölgeye postalandığı ve bazılarında da yanlış kongre adaylarının yer aldığı belirtildi.

Seçim ofisi yetkilileri, oy pusulalarını zarflara koyan sistemin ayarlarında bir kişinin yaptığı değişiklik nedeniyle Franklin bölgesinde söz konusu sorunu yaşadıklarını belirterek, düzeltmenin 72 saat içinde yapılarak yeni oy pusulalarını göndereceklerini kaydetti.

Oylama için bölgedeki seçmene, posta yoluyla yaklaşık 240 bin oy pusulası gönderildiği bildirildi.

Söz konusu sorunun yaşandığı Franklin bölgesinde 880 bin, Ohio genelinde ise 8 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor.

Trump: Hileli bir seçim 

Trump Twitter hesabından yaptığı paylaşımda , “Son Dakika Haberi: 50 bin Ohio seçmeni yanlış oy pusulası alıyor. Kontrol dışı. Hileli bir seçim.” İfadelerine yer verdi.

Trump’a yanıt ise Ohio seçim ofisinden geldi. Ohio,  hesabından yanıt olarak attığı tweette , “Sayın Başkan, bu ciddi sorunu düzeltmek için uğraşıyoruz. Seçim ofisimiz partiler üstüdür ve seçimlerimiz adildir. Her oy sayılacaktır.” dedi.

Erken oylama bilgilerini derleyen "ABD Seçimler Projesi" adlı siteye göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 3 Kasım’da yapılacak Başkanlık seçimleri için şu ana kadar posta veya elden zarf bırakma yoluyla 6 milyona yakın oy kullanıldığı kaydedildi.

Yorumlar (0)