Maymun çiçeği Türkiye’ye mi sıçradı? İstanbul’da korkutan gelişme

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde ellerindeki yaraları göstererek eczaneden ilaç talep eden 2 yabancı uyruklu şahıs ve onların yanında bulunan bir kişi, maymun çiçeği virüsü şüphesiyle karantinaya alındı. 

SAĞLIK 04.06.2022, 15:16 04.06.2022, 15:41
Maymun çiçeği Türkiye’ye mi sıçradı? İstanbul’da korkutan gelişme

Edinilen bilgiye göre Sultangazi’de yaşayan iki yabancı uyruklu şahıs, Habibler Caddesi üzerinde bulunan bir eczaneye giderek ellerini gösterdi. Ellerinde oluşan kabarcıklar nedeniyle ilaç talep eden 2 arkadaş, krem alarak eczaneden ayrıldı. Şahısların ellerindeki kabarcıklardan şüphelenen eczane personeli, yetkililere ihbarda bulundu. Alınan ihbar üzerine konumu tespit edilen 2 şahıs ve yanlarında bulunan bir kişi, tedbir amacıyla ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü. 

Test sonuçları merakla bekleniyor

Hastanede karantinaya alınan 3 kişinin maymun çiçeği virüsü taşıyıp taşımadığı test sonuçlarının ardından netlik kazanacak. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, ellerdeki kabacıkların suçiçeği sebebiyle de meydana gelmiş olabileceğini belirttiler. 

“Maymun çiçeği virüsüne çok benzettik”

Ellerinde kabarcıklar oluşan yabancı uyruklu şahısların kendi eczanelerine geldiğini dile getiren Esra Koca, “Eczaneye gelip ellerini gösterdiler. Maymun çiçeği virüsüne çok benzettik. Hemen bir doktor tanıdığımızla irtibata geçtim. Ellerin fotoğraflarını çekip ona attım. Şüphelerim olduğu için de yetkililere ihbarda bulundum” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)