Vatandaşlara uygun konut müjdesi! 32 ilde 385 arsa satışa çıktı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, açık artırma ile 32 şehirde 385 muhtelif nitelikte arsayı satışa sundu. İstanbul’da satışa sunulan arsalar, dron kamera ile havadan görüntülendi.  

EKONOMİ 04.06.2022, 15:28 04.06.2022, 15:35
Vatandaşlara uygun konut müjdesi! 32 ilde 385 arsa satışa çıktı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, vatandaşa yatırım fırsatı tanımak amacıyla açık artırma ile 385 arsayı 32 ilde satışa sundu. 

Vatandaşlara yatırım fırsatı

Bakanlık, bu projeyle birlikte vatandaşa hem de kendi konutunu inşa etme hem de hem yatırım fırsatı sunuyor. Ödemeler konusunda da net yüzde 20 indirim imkanı tanıyan bakanlığın, buradan sağlanan geliri Kentsel Dönüşüm ve Konut Projelerine aktararak konut problemine çözüm üretmesi hedefleniyor. Arsalar 24 ay vade ve yüzde 25 peşinat imkânıyla satışa çıkarılırken, KDV ve tapu masrafından muaf olması da yatırımcıya kolaylık tanıyor. Taşınmazların satışında verilen vade imkânında yüzde 9 faiz ile vade yapılması taşınmazları daha da ilgi çekici duruma getiriyor. Yatırım için verilen arsalar; Adana, Afyonkarahisar, Adıyaman, Aksaray, Ankara, Amasya, Antalya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Diyarbakır, Denizli, Düzce, Eskişehir, Edirne, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Karaman, Kayseri, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Kocaeli, Malatya, Mersin, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Samsun, Yalova ve Van illerinde yer alıyor. 

“Uygun ödeme koşulları mevcut” 

Araziyi yerinde görmek için geldiğini söyleyen Vecihi Özçam, “32 ilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, 385 muhtelif araziyi açık artırmayla satışlarını takip etmeye geldi. Arazileri yerinde görmek istedik. Oldukça uygun şartlarla 24 ay taksit ve yüzde 25 peşin olmak üzere iyi şartlarda açık artırma yapılıyor. Açık artırmaya dahil olmayı düşünüyoruz. Ödeme şartları uygun. Tabii bir de yerlerini kontrol etmek gerek. Buradan sonra da Konya ve İzmir’deki arazileri de yerinde görmek istiyoruz. Yerleri uygun arazileri yatırımla ilgili olarak düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Yatırım yapacağım, bu fırsat bir daha ele geçmez” 

Uzun süredir arsa aradığını söyleyen Celal Erbaş, “Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 14-15 Haziran tarihinde satış yapılacağı bildirildi. Uzun zamandır biz de arsa arıyorduk. Bu arsa arayışımız için bize avantajlı geldi. 14-15 Haziran’da inşallah biz de iyi bir arsa bulur ve kendi evimizi o arsaya yaparız diye düşünüyoruz. Yatırım yapacağım tabii ki her zaman bu fırsat ele geçmez. Çok iyi bir proje. Düşük gelirli insanlar da en azından ev sahibi olabilecek. 2 yılda ve yüzde 25 payla bunun ödemesi yapılacağı için insanlar daha rahat taksitle ödeyebilir. İzmir, Konya ve İstanbul gibi kentlerde arsa bulmak zor fakat devlet arazileri satışa çıkardı, güzel bir fırsat ve bu fırsatı bence herkesin en iyi biçimde değerlendirmesini isterim” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, 32 ildeki arsa satışı için 14-15 Haziran tarihinde İzmir ve Ankara’da yapılacak olan açık artırmaya çevrim içi bir şekilde katılabilecek.


 

Yorumlar (0)