Japon uzmanlar Covid-19'un yeni dalgasına karşı uyardı 

Tokyo Tıp Federasyonu tarafından yeni bir Covid-19 uyarısı geldi. Federasyon Başkan Yardımcısı, “Hastanelerdeki tedbirlerin gevşetileceği aşamaya henüz gelmedik.” 

SAĞLIK 28.03.2021, 10:09 28.03.2021, 18:21
Japon uzmanlar Covid-19'un yeni dalgasına karşı uyardı 

Aşılar yapılmaya başlandıktan sonra düşeceği öngörülen vaka sayıları, dünya genelinde aniden artış gösterdi. Yerli ve yabancı uzmanlar ise “yeni dalga riski” karşısında uyarı ve önlemlerini sıralamaya başladı.

Japonya Tokyo Metropol Valiliği tarafından düzenlenen bir panelde, “Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi” Direktörü Omagari Norio, vakaların son bir haftada yeniden yükselişe geçtiğini belirtti.

“Varyantlar yayılıyor.”



Covid-19 varyantlarının yayıldığını belirten Norio, ülkedeki pek çok firmanın mali yılının nisanda başlayacağına dikkat çekerek tedbirlerin alınması gerektiği uyarısında bulundu. Öte yandan yeni eğitim öğretim döneminin de gelecek ay başlayacağını belirtti.

Tüm bu başlangıçların yanında kadro transfer dönemi ve mezuniyet merasimlerinin, bahar etkinliklerinin de yaklaştığını belirten Norio, varyantların yayılmasını önlemek için daha fazla tedbire ihtiyaçlarının olduğunu yineledi.

OHAL 22 Mart’ta kaldırıldı ama...

Japonya’da ocak ayında başlayan OHAL, 22 Mart 2021’de kaldırılmıştı. O dönemden beri devam eden vaka ve ölüm sayılarına göre mevcut durum 465 bin 752 vaka ve 9 bin 17 ölü. Şu anda 323 kişinin yoğun bakım tedavisi de devam ediyor. En çok vaka sayısı Tokyo’da iken onu Osaka ve Kanagawa  takip ediyor.

Yorumlar (0)