Fransa Covid-19 salgınında üçüncü dalgaya girdi

Fransa Başbakanı Jean Castex, yaptığı açıklamada ülkesinin koronavirüs salgınında üçüncü dalganın içine girdiğini söyledi.

DÜNYA 17.03.2021, 12:02 17.03.2021, 17:58
Fransa Covid-19 salgınında üçüncü dalgaya girdi

Fransa Ulusal Meclisi’nde konuşan Fransa Başbakanı Jean Castex, ülkenin koronavirüs pandemisinde üçüncü dalgayı yaşamaya başladığını dile getirdi.

Fransa’da can kayıpları artmaya devam ediyor

Dünya genelinde olduğu gibi Fransa’da da ülke genelinde koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

Ülkesinin yeni tip koronavirüs salgınının üçüncü aşamasına girdiğini kaydeden Fransa Başbakanı Castex, salgının yarattığı tahribatlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Aşılamaya yoğunluk vermeliyiz”

Fransa Ulusal Meclisi’nde soruları cevaplayan Castex, salgınla baş edebilmek için ülke genelinde aşılamaya yoğunluk verilmesi gerektiğini kaydetti.

O aşı askıya alındı

Fransa’da AstraZeneca firması tarafından geliştirileni koronavirüs aşısının uygulanmasına kan pıhtılaşmasına sebep olması gerekçesi ile önlem amaçlı ara verildi. 

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkeler arasında bulunan Fransa’da vaka sayısı 4 milyonu aşarken can kayıpları ise 91 binin üzerine çıktı.

Yorumlar (0)