Koronavirüste yeni dalga krizi! Ülkede kırmızı alarm

İtalya'da, son 1 hafta içerisindeki vaka artışı sebebiyle alarma geçen hükümet, 10 bölgede kırmızı, 9 bölgede ise turuncu bölge uygulanacağını açıkladı.

DÜNYA 13.03.2021, 11:23 14.03.2021, 09:52
Koronavirüste yeni dalga krizi! Ülkede kırmızı alarm

İtalya’da son dönemde artan vaka sayılarının ardından hükümet, kısıtlamaları artırma kararı aldı ve 15 Mart’tan itibaren 10 bölgede kırmızı, 9 bölgede ise turuncu bölge uygulamasının başlayacağını açıkladı.

Sarı bölge yok

Artan koronavirüs vakaları sonrası alarma geçen İtalya’da neredeyse ülkenin yarısı karantinaya alınacak.

İmzalanan kararnamede ülke genelinde “sarı bölge”ye hiç rastlanmazken yalnızca Sardunya Adası’nda beyaz bölge uygulamasının uygulanacağı bildirildi.

15 Mart’tan 6 Nisan’a kadar

15 Mart’tan 6 Nisan’a kadar devam edecek olan tedbirler çerçevesinde, 2-5 Nisan arasında kutlanan Paskalya Bayramı’nda ise tüm ülkede kırmız bölge kısıtlamalarının geçerli olacağı açıklandı.

İtalya’da, Sağlık Yüksek Kurulu’nun yaptığı haftalık pandemi değerlendirmesinde; virüsün bulaşma endeksinin Rt değerinin, ülke genelinde son 7 gün içinde 1.06’dan 1.16’ya yükseldiğini duyurdu. Sağlık Yüksek Kurulu, her 100 bin kişiye oranla vaka görülme sayısının ise 225.64’e çıktığını açıkladı. 

Ülke hastanelerindeki yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranı, 1 haftada yüzde 26’dan 31’e yükseldiği belirtilirken, bunun kritik eşiğin aşıldığı anlamına geldiği ifade edildi.

İtalya’da Başbakan Mario Draghi, geçtiğimiz günlerde başkent Roma’daki bir aşı merkezine yaptığı ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada vaka sayısında yeni bir dalga yaşandığını duyurmuştu.

Yorumlar (0)