Almanya’da Covid-19’un üçüncü dalgası başladı

Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler, Almanya’da koronavirüs salgınının üçüncü dalgasının başladığını söyledi.

DÜNYA 11.03.2021, 12:04 11.03.2021, 17:01
Almanya’da Covid-19’un üçüncü dalgası başladı

Lothar Wieler Almanya’da ülke genelinde devam eden aşılamalara rağmen maske ve sosyal mesafe gibi önlemlere devam edilmesi gerektiğini kaydetti.

Dünya genelinde yeni tip korona virüs (Covid-19)’a karşı mücadele sürerken Almanya'dan salgına yönelik endişe verici açıklamalar geldi. 

Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler, Cenevre'de yaptığı açıklamada, “Koronavirüs salgınının üçüncü dalgası Almanya’da başladı. Bu üçüncü dalgaya ilişkin süreci çok net bir şekilde görebiliyoruz. Aşılanmalara rağmen maske ve sosyal mesafe gibi kurallara muhakkak uyulmaya devam edilmeli.” dedi.

“Genel bağışıklık sağlanırsa tedbirler kaldırılabilir”

Aşılanmanın yaygınlaşmasının koronavirüs mutasyonlarına karşı bir yarış olduğunu ifade eden Wieler, artık bitiş çizgisinin yaklaştığını dile getirdi. Wieler, aşı üretiminde ve bu aşıların tedarik edilmesinde herhangi bir aksama yaşanmadığı takdirde nüfusun yüzde 80'inin önümüzdeki sonbahara kadar virüse karşı bağışıklık geliştirebileceğini söyledi. Beklentilerin gerçekleşmesi durumunda ise Wieler, tüm Covid-19 tedbirlerinin kaldırılabileceğini kaydetti.

Merkel’de uyardı

Almanya Başbakanı Angela Merkel’de geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada önümüzdeki 3-4 aylık sürecin çok kritik bir eşik olduğunu ifade etmiş ve genel aşılamanın ardından normal hayata dönüşün daha mümkün hale gelebileceğini belirtmişti.
 

Yorumlar (0)