İşte sağlık deposu mor ekmek!

Japonya'da zorunlu olarak tüketilen ve rengiyle ilgi çeken "mor ekmek" Sivas’ta satılmaya başlandı.

SAĞLIK 16.01.2020, 10:47
İşte sağlık deposu mor ekmek!

Japonya'da vatandaşların sağlıklı yaşam için tercih ettiği mor ekmek, Sivas’ta bir fırında üretilmeye başladı. "Mor meyve ve sebzelerin renk pigmentlerinden alınan antosiyanin maddesinden" alınan mor ekmek, Sivaslılardan yoğun ilgi gördü.

Mor ekmek, içerisinde barındırdığı mineraller ile vücutta oluşturduğu onarıcı etki ile öne çıkıyor. Mor ekmeğin hammaddesi olan "mormiksin diyabet hastalığı, kalp ve damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kalp ve beyin damarları tıkanıklığı, böbrek yetmezliği" başta olmak üzere birçok hastalığa karşı büyük başarılar elde edilmesini sağladığı ifade ediliyor.

Mor ekmek tüketmeye başlayan kalp hastası Mustafa Kuzu, "Ben tansiyon ve kalp hastasıyım. Bu ekmeği yedikten sonra kendimi iyi hissetmeye başladım. Hafifledim, rahatladım. Bu ekmeği yemeye başladıktan sonra faydasını gördüm ve tavsiye ederim" diye konuştu.

Mor ekmeği denemek istediğini söyleyen Ahmet Kuş, "Ben bu ekmeği yeni gördüm ve dikkatimi çekti, satın aldım. Faydalı da bir ekmek, herkese tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fırın sahibi Ömer Sarıgöl, "Mor ekmeği Malatya’da arkadaşlarımız tavsiyesi ile tanıdım. Gidip araştırdık ve burada denemeler yaptık. Bir hafta 10 gündür denemeler yapıyoruz. Kendimiz yedik, hasta arkadaşlarımız vardı onlara yedirdik ve güzel sonuçlar almaya başladık. Yaklaşık bir haftadır da üretimini yapıyoruz." dedi.

Yorumlar (0)