İstanbul'daki hastanelerin taşınmasıyla ilgili Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da kurulan sahra hastanesini ziyaret ettikten sonra bölgedeki çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Bakan Koca, sağlık merkezlerinin depreme dayanıklılığı ve İstanbul'daki hastane taşıma işlemleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK 28.02.2023, 16:46 Hakan Öksüz
İstanbul'daki hastanelerin taşınmasıyla ilgili Bakan Koca'dan açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ile birlikte Hatay'da kurulan sahra hastanesini ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Depremin ilk saatlerinde "Seviye-4 Acil Durum" ilan ettiklerini kaydeden Bakn Koca, BM'nin acil yardım çağrısı sonrası uluslararası bir dayanışmanın ivme kazandığını ifade etti.

"Afet bölgesinde 35 sahra hastanesi var"

Depremin etkilediği bölgede toplamda tam teşekküllü ameliyathaneye sahip 35 sahra hastanesinin kurulduğunu belirten Bakan Koca, "Bunlardan 27'sini yabancı dostlarımız kurdu. Bölgede 110 acil müdahale birimi görev yapıyor. Deprem bölgesine 245 UMKE ekibi ile birlikte 1253 ambulans gönderdik. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçak ve gemiler, Cumhurbaşkanlığımızın uçakları ile 14 hava ambulansımız aracılığıyla yaralılarımızı taşıdık. Köylerde karış karış dolaştık ve sağlık taramaları yaptık. İhtiyaç duyulan ilaçları temin ettik." vurgusunu yaptı.

Deprem bölgesindeki şebeke suları

Afet bölgesindeki şebeke sularından düzenli olarak numune alındığını ve sonuçların şeffaf şekilde kamuoyu ile paylaşıldığının altını çizen Bakan Koca, "Kireçleme ve ilaçlama çalışmalarını ara vermeden sürdürüyoruz. Bölgede görevli ekiplere de depremzedelere de tetanos aşısı yapıyoruz. Bu tedbirler sayesinde bölgede halk sağlığını tehdit edecek bir durum görünmüyor." ifadelerini kullandı.

Hastane taşıma işlemleri

"Sağlık tesislerinin ve hastanelerin depreme dayanıklılığı" konusuna da açıklık getiren Bakan Koca, "Yurt genelinde depreme dayanıklılıkla ilgili testler yapılıyor. Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kağıthane Devlet Hastanesi'nin taşıma işlemi birkaç gün içinde sona erecek. Taşınacak diğer hastanelerle ilgili bilgilendirme yapacağız. ve İstanbul Tıp Fakültesi ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanelerimizde sağlık hizmetinin sürmesi için gayret ediyoruz. Önümüzdeki günlerde son durumu paylaşacağız. Tedirgin olacak bir durum yok." dedi.

Yorumlar (0)