Cerrahpaşa Tıp Fakültesi için karar: Büyük bölümü kapatılıyor

İstanbul'da bulunan hasarlı hastaneler adına gerçekleştirilen çalışmaların ardından riskli olduğu belirlenen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin binasının büyük bir bölümünün kapatıldığı ifade edildi.

GÜNDEM 27.02.2023, 14:15
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi için karar: Büyük bölümü kapatılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından beklenen Marmara depremine dair İstanbul’da da incelemeler başlatıldı. Bu kapsamda, Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın Fatih'te yer alan binalarında eğitim ve sağlık hizmeti bölümlerinde deprem risk durumu gerekçesiyle durdurma kararı alındı.

“Ameliyatlar durduruldu”

Hastanede yapılan bütün ameliyatların durdurulduğuna işaret eden İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, "Meydana gelen son depremlerin ardından, betonarme bina stokumuzun incelenmesi üniversitemizin ekiplerince sağlanmıştır. Gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda, bütün cerrahi ve dahili bilimlerin içerisinde olduğu toplam 17 farklı binadan meydana gelen Uğur Derman binası ile Monoblok binalar kompleksi, öğrenci yurt binaları ve yemekhane binalarının emniyetli bir şekilde hizmeti yerine getirecek güvenlik düzeyine sahip olmadığı ve bu binalarda risk olduğu belirlenmiştir. Acil ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları birimi dışındaki bütün yatan hasta ve erişkin ayakta hasta kabulü ile bütün ameliyatlar durdurulmuştur" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)