İstanbul'da 5 ilçeye dikkat! Mavi yaka etkisi...

İstanbul'da mavi yakalıların yaşadığı ilçelerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) riskinin fazla olduğu ortaya çıktı. 

SAĞLIK 16.11.2020, 08:36 16.11.2020, 14:46
İstanbul'da 5 ilçeye dikkat! Mavi yaka etkisi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Dr. Nilüfer Aykaç tarafından yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Nisan ayında şehirdeki etkilerine ilişkin bir rapor hazırlandı. Söz konusu raporda, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yaş faktöründen bağımsız bir şekilde ilerlediğine dikkat çekildi. 

"Verilerle İstanbul Profili-Kovid-19 İstanbul" isimli raporda, mavi yakalıların yaşadığı ilçelerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) riskinin daha fazla olduğu vurgulandı. 

Bedensel gücünü kullanarak çalışan ve bunun karşılığında maaş ya da süreli ücret alan işçiler, mavi yakalıları meydana getiriyor.

Söz konusu raporda, Bağcılar, Avcılar, Esenyurt, Bahçelievler, Çekmeköy, Ümraniye, Küçükçekmece ve D-100 hattında mavi yakalıların yaşadığı ve söz konusu bölgelerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) bakımından en tehlikeli yerler olduğu ifade edildi. 

Anadolu Yakası'nın yeni tip koronavirüs (Covid-19) bakımından en riskli yerlerinin Pendik, Kurtköy, Ümraniye, Samandıra ve Tuzla olduğu aktarılan raporda, mavi yakalıların genel olarak Birlik, Beylikdüzü, İkitelli, Dudullu, İstanbul Deri Sanayi, İstanbul Anadolu Yakası ve Tuzla Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi'nde çalıştıkları, bu nedenle evleri ile çalıştıkları iş yerleri arasında her gün belirli bir yol gittikleri, söz konusu hareketliliğin de İstanbul'da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hızlı bir şekilde yayılmasına neden olan olduğu belirtildi. 

İnsanlar eczane ve marketlere yürüyerek ulaşamıyor!

Raporda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde vatandaşların eczane ve marketlere giderken vakit kaybı yaşadıklarına dikkat çekilerek, insanların 5-10 dakikalık yürüme mesafesi ile eczane ve marketlere ulaşabilmeleri gerektiği kaydedildi. 

İstanbul'da 6 bin 244 eczanenin yer aldığı ve 10 bin kişi başına 4.1 tane eczane düştüğü belirtilen raporda, söz konusu şehirde 4 milyon 596 bin vatandaşın 5 dakikalık yürüme mesafesinde eczaneye ulaşamadığı aktarıldı. 1 milyon 235 bin 684 vatandaşın da 10 dakikalık yürüme mesafesinde eczaneye ulaşamadığı ifade edildi.

Yorumlar (0)