Erken doğum riski, hamileliğin ilk haftalarında tespit edilebiliyor

İngiltere’de 346 hamile kadın üzerinde yapılan bir araştırmaya göre erken doğum riski, hamileliğin ilk haftalarında tespit edilebilir.

SAĞLIK 25.08.2021, 10:53 26.08.2021, 11:43
Erken doğum riski, hamileliğin ilk haftalarında tespit edilebiliyor

İngiltere King’s College London araştırma merkezinin 4 farklı hastaneden 346 hamile kadın üzerinde yürüttüğü çalışmaya göre erken doğum riski, gebeliğin ilk haftalarında tespit edilebiliyor. 10 ile 15’inci hafta ile 16 ila 23’üncü haftalar arasında kadınlardan alınan servikovajinal sıvı örnekleri incelendi. Bakteri ve biyokimyasal topluluklarına göre gruplandırılan bu sıvılar, erken doğum konusunda işaret verici oluyor.

Bunun yanı sıra anne adaylarının servikal uzunluk ölçüleri kontrol edildi ve hangi bebeğin erken doğabileceğini görmek için takip yapıldı.



Lactobacillus acidophilus bakterisi erken doğumu engelliyor

Kadınlardan alınan sıvıda ilk kez belirlenen “lactobacillus acidophilus” isimli bir bakterinin erken doğum riskini engelleyebileceği belirlendi. Bilim insanlarına göre bu bakteri, erken doğum riskini önlemek ya da bu riski tespit etmek konusunda oldukça etkili bir yöntem.

Çalışmada, erken doğum riski taşıyan annelerin servikovajinal sıvısındaki belirli bakteri ve kimyasallara bakılarak testlerden geçirildiği aktarıldı.

Her sene 60 bebek erken doğuyor

Birleşik Krallık’ta her sene 60 bin bebek prematüre (erken) olarak dünyaya geliyor. Bilim insanlarının yaptığı çalışma sayesinde erken doğumu öngörmek ve bunu önlemek için yeni bir umut doğdu.


Yorumlar (0)